49ersin ykköskeskushyökkääjän kausi ohi

San Fransisco 49ersiin täksi kaudeksi Minnesota Vikingsista siirtynyt keskushyökkääjä Jerick McKinnon loukkasi polvensa joukkueen harjoituksissa lauantaina ja ACL-vamma pitää miehen sivussa koko ensi viikolla alkavan kauden.

Offseasonilla neljän vuoden ja 30 miljoonan dollarin sopimuksen Ninersin kanssa solminut 26-vuotias oli tyrkyllä joukkueen alkavan kauden ykköspallonkantajaksi. Monipuolinen keskushyökkääjä 570 juoksu- ja 421 kiinniottojaardia, joten mies olisi ollut tärkeä ja käyttökelpoinen pelimies myös heittopeleissä.

Vaikka McKinnonin loukkaantuminen sattui kontaktittomassa tilanteessa, olivat harjoitukset tälle ensimmäiset kontaktiharjoitukset miehen aiemman pohjevamman jäljiltä. Myös joukkueen toinen kärkikeskushyökkääjä Matt Breida kärsii tällä hetkellä olkapäävammasta, minkä seurauksena kokenut Alfred Morris kantanee pääosan 49ersin juoksuvastuusta kauden alkupuoliskolla. Niners saattaa tosin päätyä McKinnonin loukkaantumisen myötä vahvistamaan RB-osastoaan treidin tai UFA-markkinoiden avulla. Vapaita nimimiehiä keskushyökkääjän paikalle olisivat mm. Patriotsissa ilman pelipaikkaa jäänyt Mike Gilleslee sekä Buccaneersin vapauttama Charles Sims.