A.J. Green hirmuiskussa – Bengals otti jo kauden toisen voittonsa

Ensimmäisellä peliviikolla voittoihin yltäneet Cincinnati Bengals ja Baltimore Ravens avasivat NFL:n toisen peliviikon AFC Northin rivalryllä Thursday Night Footballissa, jonka voittajaksi lukemin 34-23 selvisi lopulta loistavasti ottelun aloittanut kotijoukkue. Bengals karkasi ottelun ensimmäisen 17 minuutin aikana jo 21-0-johtoon laitahyökkääjätähti A.J. Greenin kolmen TD:n turvin.

Shutdown-kulmapuolustaja Jimmy Smithin pelikielto näkyi karulla tavalla Ravensin takapuolustuksessa, joka ei saanut Greeniä millään kuriin ottelun alkupuoliskolla. Edellisen ottelun loppu ja Ravens-ottelun alku mukaanlukien Cincyn hyökkäys takoi kahdeksan peräkkäisen draivin aikana kuusi TD:tä sekä yhden kenttäpotkumaalin. Greenin ohella monipuolinen keskushyökkääjä Joe Mixon on ollut alkukaudesta vakuuttava.

Suuri osa Ravens-puolustuksen epäonnistumisesta menee Bengals-hyökkäyksen tehokkuuden lisäksi tukimiestähti C.J. Mosleyn loukkaantumisen piikkiin. Mies loukkasi itsensä avausneljänneksellä, eikä polvivaivainen megatähti palannut enää kentälle ottelussa. Viime kaudella 132 taklausta ja Pro Bowl -valinnan pokanneen puolustuksen johtajan vamma ei ilmeisesti ole sen vakavampaa sorttia, joskaan pelaaminen ensi viikolla ei vielä ole varmaa.

Vieraiden pelinrakentaja Joe Flaccolle Bengalsin kotiareena on tämän uran aikana ollut todellinen painajainen, sillä mies on hävinnyt stadionilla jo seitsemän ottelua. Syötönkatkoja kahdesti pallon suoraan Bengals-puolustuksen näppeihin viimekin yönä singonnut Flacco on heittänyt Bengalsia vastaan yhteensä 25.

Bengalsin 2-0-startti ilman tukimies Vontaze Burfictia lupailee joukkueelle viime kautta parempaa. Komeasti rullaavan hyökkäyksen lisäksi varsinkin joukkueen puolustuksen etuseitsikko keräsi kehuja vieraiden leirissä. Myös pelinrakentaja Andy Dalton on aloittanut kauden mainiosti heittäen kahdessa ensimmäisessä ottelussa yhteensä kuusi TD:tä ja yhden syötönkatkon QBR:n ollessa mukavat 108,5. Bengalsin seuraava testi on edessä ensi viikon sunnuntaina, kun joukkue matkustaa Carolinaan Panthersin vieraaksi. Ravens yrittää paluuta voittokantaan isännöimällä kolmosviikolla Denver Broncosia.