Chiefs jatkaa hirmuiskussa, Jimmy Garoppolon kausi ohi?

Kolmannen NFL-peliviikon sunnuntaikierros tarjosi taas herkkua tuutin täydeltä, eikä komeilta suorituksilta ja ikäviltä loukkaantumisilta vältytty. Sunnuntain mieleenpainuvimmimmat hetket lienevät Kansas Cityn uskomattoman vireen jatkuminen – liigan kuumin hyökkäysjoukkue paukutti tällä kertaa 38 pistettä San Fransisco 49ersia vastaan. Pisteistä 35 syntyi ottelun avauspuoliskolla. 23-vuotias sensaatiopelinrakentaja Patrick Mahomes on nyt heittänyt tällä kaudella 13 TD:tä ilman syötönkatkoja.

Ottelun ylivoimaisesti harmillisin tilanne nähtiin ottelun lopussa, kun 49ersin pelinrakentaja Jimmy Garoppolo loukkasi polvensa juostessaan pallon kanssa rajan yli. 49ers ilmoitti pelin jälkeen pelkäävänsä miehen vasemman polven eturistisiteen hajonneen tilanteessa, mikä tietäisi kovin odotuksin kauteen lähteneen pelinrakentajan kauden päättymistä jo kolmannella peliviikolla. Tilanteen harmillisuutta lisää se, että se sattui periaatteessa ottelun jo ratkettua ja Jimmy G:n yrittäessä liikkeellään repiä paria ylimääräistä jaardia.

Muualla Atlanta Falcons sekä New Orleans Saints tarjoilivat jälleen takuuvarmaa rivalryviihdettä NFC Southin huippuottelussa, jossa nähtiin odotetusti paljon pisteitä kahden kovan hyökkäyksen repiessä pisteitä heikkoja puolustuksia vastaan. Yksi ottelun tähdistä oli kolme Atlantan ensimmäistä TD:tä iskenyt tulokas-WR Calvin Ridley. Saints käänsi tasaisen ottelun lopulta itselleen jatkoajalla, jossa pelinrakentaja Drew Brees sukelsi itse 37-43-vierasvoittoon tarvittavan TD:n. Kotijoukkueen tähtiä olivat puolestaan viisi TD:tä syöttänyt pelinrakentaja Matt Ryan sekä 146 ja kolme TD:tä iskenyt Ridley.

Sunnuntain ja koko kauden ylivoimaisin yllätys tähän saakka koettiin Minnesotassa, jossa jopa 17 pisteen suosikkina peliin lähtenyt kotijoukkue Vikings jäi täysin liigan alkukauden surkeimpiin joukkueisiin kuuluneen Buffalo Billsin jalkoihin. Ilman tärkeintä pelaajaansa LeSean McCoyta pelannut Bills törmäsi kotijoukkueen ensimmäisellä puoliajalla karkaamalla 0-27-johtoon. Ottelu päättyi lopulta 6-27 vierasjoukkueelle.

New York Giants puolestaan jatkoi kotijoukkue Houston Texansin karmeaa alkukautta hakemalla 22-27-vierasvoiton. Edes J.J. Wattin kolme säkitystä ei riittänyt pitämään kotijoukkuetta mukana pelissä, vaan kauden parhaan pelinsä pelannut Giants-hyökkäys onnistui niistämään joukkueelle sen kauden avausvoiton. Texansin kausi jatkuu puolestaan 0-3-rekordissa yhdessä Raidersin ja Cardinalsin kanssa.

AFC:n puolella tappioitta kolmen peliviikon jälkeen jatkavat Chiefs sekä alkukauden yllättäjä Miami Dolphins, joka otti tällä kertaa 28-20-voiton Oakland Raidersista. NFC:n ainoana tappiottamana kolmen pelin joukkueena jatkaa puolestaan Los Angeles Rams, joka voitti paikallisottelussa Chargersin lukemin 35-23. Tampa Bay Buccaneersilla on mahdollisuus tehdä sille seuraa alkukauden sensaatiojoukkueen kohdatessa Pittsburgh Steelersin ensi yönä Monday Night Footballissa.