Chiefs-valmentaja kehuu ex-pelinrakentajaansa: “Teki loistotyötä Patrick Mahomesin kanssa”

Kansas City Chiefs on aloittanut kautensa kahdella vakuuttavalla voitolla, joissa päähuomio on kiinnittynyt ensimmäistä kauttaan aloittavana pelinrakentajana pelaavaan Patrick Mahomesiin, joka rikkoi sunnuntaina entisen NFL-ennätyksen syöttämällä 10 TD:tä kahden ensimmäisen peliviikon aikana.

Eilen vasta 23 vuotta täyttänyt pelinrakentaja on tullut sisään liigaan ryminällä, mistä suuri kiitos kuuluu päävalmentaja Andy Reidin mukaan seuran ykköspelinrakentajana Mahomesin tulokaskaudella toimineelle Alex Smithille. 34-vuotias veteraani treidattiin Mahomesin tieltä täksi kaudeksi Redskinsiin, mutta konkari auttoi silti viime kaudella nuorta kilpakumppaniaan talon tavoille epäitsekkäästi, vaikkakin tiesi tämän vievän todennäköisesti avauksen paikan tälle kaudelle tultaessa.

“Palatakseni viime vuoteen, Patrickin kannalta oli korvaamattoman tärkeää saada istua samassa huoneessa Alexin kanssa ja oppia häneltä työskentelytavoista ammattilaisena. Alex ei salannut mitään tai pelannut mitään pelejä Patrickin selän takana. Kerroin Patrickille, kuinka onnekas hän oli päästessään tuohon tilanteeseen. Se oli korvaamattoman arvokasta hänelle”, Reid muistelee viime kauden vaikutusta Mahomesin alkukauden kypsiin peliesityksiin.

Vuosia Chiefsin pelinrakentajana toiminut Smith treidattiin täksi kaudeksi Washingtoniin, minkä mies tiedosti varsin hyvin jo viime kaudella. Chiefs varasi Mahomesin 10. varausvuorolla, joten Smithille oli alusta asti selvää, että nuori korkean varausvuoron pelinrakentaja tulee ottamaan hänen paikkansa ennemmin tai myöhemmin. Reid kiitteleekin ex-pelinrakentajaansa siitä, ettei tämä tehnyt asiasta henkilökohtaista ongelmaa Mahomesin kanssa, vaan oli valmis auttamaan nuorta tällä kaudella liigan puhutuimpien pelaajien joukkoon noussutta kilpakumppaniaan, tehden siirtymän samalla helpommaksi nykyiselle ex-seuralleen.

Mahomes yhdessä tulivoimaisen Chiefs-hyökkäyksensä kanssa pääsee seuraavan kerran tositoimiin sunnuntaina, kun sen vieraaksi saapuu oman voittotilinsä viikonloppuna avannut San Fransisco 49ers. Pystyykö toinen läpimurtoaan tekevä pelinrakentaja Jimmy Garoppolo haastamaan Mahomesin ja Chiefsin maalintekokilpailuun, vai jatkuuko Chiefsin meno kahdella edellisviikolla nähdyllä tasolla?