Katsaus NFL-runkosarjan ensimmäiseen viikonloppuun – veteraanit loistovireessä!

Viimeöinen NFL-kierros tarjosi tukun tiukkoja otteluita ja varsinkin useat veteraanipelaajat loistivat kauden avauskierroksella. Jo 41-vuotias pelinrakentaja Tom Brady nakutti kolme TD-heittoa Patriotsia kaadettua varsin tasapaksun esityksen jälkeen Texansin lukemin 27-20.

Myös liigahistorian rahakkaimman sopimuksen taannoin Green Bay Packersin kanssa solminut Aaron Rodgers oli jälleen elementissään nostaessaan seuransa 0-20-tappioasemasta 24-23-kotivoittoon Chicago Bearsista. Polvensa avausjaksolla loukannut ja jakson lopun hoidettavana pukukopissa pysytellyt A-Rod palasi kentälle toisella puoliajalla, kun kakkosmies DeShone Kizer oli välissä ehtinyt rähmätä pallon maalialueella sekä heittää yhden pick-sixinä pohjiin palautetun syötönkatkon. Rodgersin lopussa heittämät 3 TD:tä johtattivat Packersin kuitenkin lopulta voittoon saakka, joskin polvivamma saattaa pitää miehen sivussa jopa toisen runkosarjakierroksen ottelusta Vikingsia vastaan.

Kaikesta komeimman iltapuhteen veteraanipelinrakentajista tilastoi Buccaneersin kakkosmies Ryan Fitzpatrick, joka tuuraa alkukaudella pelikieltoista Jameis Winstonia. Fitzpatrick heitti peräti neljä TD:tä ja juoksi itse yhden Bucsin yllätettyä vieraissa NFC Southin kärkeen povatun New Orleans Saintsin maalijuhlan jälkeen lukemin 40-48. Buccaneersia pidetään divisioonan heittopussina, joten vierasvoitto Saintsistä tekee divisioonasta jatkoa ajatellen entistä mielenkiintoisemman.

Neljäs avauskierroksella loistanut veteraani oli Redskinsiin sopimuksen kauden alla saanut keskushyökkääjä Adrian Peterson, joka 96 juoksujaardia, 70 kiinniottojaardia ja TD:n viime kauden seuraansa Cardinalsia vastaan 24-6-voittoon päättyneessä ottelussa.

Nuoremmista tähdistä liekeissä oli mm. Chiefsin salamannopea laitahyökkääjä Tyreek Hill, joka iski jo avausjaksolla 58-jaardisen TD:n sekä palautti 91-jaardisen potkunpalautuksen maaliin saakka. Miehen menestyksekkääksi uumoiltu yhteispeli ensimmäisen kokonaisen pelinsä NFL-startterina pelanneen nuoren kovalla heittokädellä varustetun pelinrakentajan Patrick Mahomesin kanssa näyttääkin toimivan heti alkukaudesta. Mahomes heitti neljä TD:tä Chiefsin kukistettua Chargersin vieraissa lukemin 28-38.

Cleveland Browns ja Pittsburgh Steelers tarjoilivat todella vaiherikkaan ottelun AFC Northin puolella. Vain yhden voiton kahden viime kauden aikana ottanut, mutta rajusti uudistunut Browns näytti jo tipahtavan kestomenestyjän kelkasta oltuaan 7-21-tappiolla ennen viimeistä neljännestä. Joukkue nousi kuitenkin lopulta jatkoajalle, jossa molempien joukkueiden potkaisijat epäonnistuivat yrityksissään tuoda joukkueilleen voiton. Kaatosateessa pelattu ottelu päättyi lopulta harvinaiseen 21-21-tasapeliin. Edelleen franchise taginsa allekirjoittamisesta kieltäytyvää tähti-RB Le’Veon Belliä tuurannut James Conner iski uransa ensimmäisessä NFL-startissa 135 juoksujaardia ja kaksi TD:tä!

Eniten kiinniottojaardeja sunnuntaina nakutti Saintsin Michael Thomas, joka runnoi peräti 180 jaardia. Julio Jones sekä Tyreek Hill merkkauttivat 169 jaardia. Puolustajista erityismaininnan saavat neljä säkitystä repinyt Steelersin tukimies T.J. Watt, Broncosin kolme säkitystä raapinut Von Miller sekä Brownsin kaksi syötönkatkoa NFL-debyytissään napannut kulmapuolustaja Denzel Ward. Myös Giantsin hehkutettu keskushyökkääjätulokas Saquon Barkley kiskaisi debyytissään komean 68-jaardisen juoksu-TD:n. Yhteensä mies raapi ottelussa 106 juoksujaardia.

NFL-runkosarjan avausviikko pelataan päätökseensä tulevana yönä, kun Detroit Lions isännöi New York Jetsiä ja Los Angeles Rams matkustaa Oakland Raidersin vieraaksi kauden avausotteluunsa.

Lue myös:

Ensimmäisen peliviikon merkittävimmät loukkaantumiset – mm. Jeremy Hill ja Delanie Walker loppukauden sivussa!