Kolumni: Jättitreidi tekeillä – Khalil Mackin siirto lähenee?

Viime kauden parhaana puolustajana palkitun Aaron Donaldin eilisen jatkosopimuksen uskottiin antavan suuntaa Oakland Raidersin sekä toissa kauden parhaan puolustajan Khalil Mackin jumiutuneille sopimusneuvotteluille. Puolustuksen endin sekä seuran keskusteluyhteys näyttäisi kuitenkin olevan edelleen poikki ja miehen siirto toiseen seuraan vielä ennen kauden alkua näyttääkin nyt jopa todennäköiseltä vaihtoehdolta. Osapuolet eivät ole neuvotelleet jatkosopimuksesta kuukausiin ja Mack on osoittanut kantansa pysymällä kotonaan koko harjoituskauden ajan.

Useiden NFL-sisäpiirilähteiden mukaan ainakin neljä joukkuetta tavoittelee tällä hetkellä tosissaan Mackin palveluksia ja seurojen uskotaan olevan valmiita maksamaan miehelle Donaldin sopimuksen mukaisen summan verran. Donald signasi eilen 6-vuotisen ja 135 miljoonan jatkon (87 miljoonaa guaranteed) Ramsin.

27-vuotiaan Mackin treidaaminen tekisi valtavan aukon Raidersin ennestään heppoiseen puolustukseen, jonka ainoa todellinen megatähti vuoden 2014 varaustilaisuuden viidentenä pelaajana varattu DE olisi. Mack on valittu kolmesti liigan tähdistöotteluun sekä kahdesti All-Pro-kentälliseen. Viime kauden 10,5 säkitystä eivät kerro kaikkea monipuolisen endin kyvyistä, sen verran monipuolinen puolustuksen hidalgo on kyseessä.

Holdoutissa koko preseasonin istunut Mack tienaisi viimeisestä sopimuskaudestaan 13,8 miljoonaa taalaa, mutta liigan puolustajista vasta 21:ksi paras palkka ei tyydytä pelaajaa, joka tietää arvonsa heppoisessa Raiders-puolustuksessa, joka oli päästetyissä jaardeissa viime kaudella liigan sijalla 23 ja sekin pitkälti Mackin ansiosta.

NFL-joukkueiden on ilmoitettava lopullinen 53-miehen kokoonpanonsa tänään illalla Yhdysvaltain aikaa ja Mack saattaakin parhaassa – tai pahimmassa – tapauksessa päätyä kauppatavaraksi jo ennen sitä. Raidersin pyyntö miehestä on tiettävästi vähintään kaksi 1. kierroksen varausvuoroa.

Lue myös: Tähtipuolustaja Khalil Mack Chicago Bearsiin – tässä siirron yksityiskohdat