Kommentti: Pittsburgh Steelersin touhu kentän ulkopuolella muistuttaa jo lastentarhaa

Steelersin kaverikerho.

Pittsburgh Steelersin tämäkin kausi on sujunut skandaalien keskellä. Siinä missä viime kaudella saimme lukea sittemmin pois treidatun Martavis Bryantin kiukutteluista, tämä kausi on alkanut Le’Veon Bellin holdoutilla, joka jatkuu yhä. Nyt vettä myllyyn omilla idioottimaisilla kommenteillaan heittää toinen hyökkäyksen megatähti Antonio Brown, joka ei aiemminkaan ole tullut varsinaisesti tunnetuksi älynlahjoistaan.

Trade me let´s find out -twiitti sekä jääminen pois harjoituksista heti perään olivat kovan luokan keskisormen näyttö päävalmentaja Mike Tomlinin suuntaan, jonka sanotaan menettäneen pukukopin varsinkin tähtipelaajiensa suhteen. Samanlaista sirkusta ei ikinä tapahtuisi Bill Belichickin New Englandissa tai Aaron Rodgersin johtamassa Packers-pukukopissa.

Myös pitkäaikainen Steelers-seuralegenda James Harrison kertoi viime kaudella arvostaneensa todella Patriotsin toimintakulttuuria lyhyen stinttinsä aikana. Kukaan edes Patriotsin suurimmista tähdistä ei uskaltanut myöhästyä tapaamisista saatikka voinut kuvitellakaan jättävänsä väliin harjoituksia ilman todella painavaa syytä.

Harrison myös lisäsi “yhtenä jätkistä” pidetyn Tomlinin antavan liikaa sananvaltaa tähtipelaajilleen, eikä Patriotsissa vallalla olevasta tasapuolisuudesta ole Steelersin kopissa tietoakaan. Tulokset ovat nähtävillä juuri nyt isojen poikien kiukuttellessa pikkulasten tavoin.

Antonio Brownin älykkyysosamäärään Tomlinkaan ei tietysti voi vaikuttaa, mutta silti on täysin aiheellista kysyä, twiittailisiko tähtilaitahyökkääjä samanlaisia typeryyksiä vaikkapa Patriotsin riveissä pelatessaan? Steelersissä tähtipelaajat jättävät huhujen mukaan harjoituksia ja palavereita väliin milloin milläkin verukkeella, mikä ei voi olla näkymättä joukkueen tekemisessä ennemmin tai myöhemmin.

Monien pelaajien mielestä Tomlin on edelleen loistava valmentaja, mistä osoituksena 12 kautta seuran päävalmentajana ilman ainuttakaan tappiollista runkosarjarekordia. Kahdeksan vähintään 10 voiton runkosarjaa ja Super Bowlin voitto ovat kovia statementejä valmentajalle, joskin viimeistään nyt Tomlinin on aika olla todellinen johtaja kopissa. Kaverikerho ei kertakaikkiaan toimi Steelersissä, kuten viimeistään Brownin uusin tempaus osoitti.

Verrattuna vaikkapa Patriotsiin, Tom Bradyn tunteenpurkaukset sivurajalla huokuvat aina samalla kunnioitusta valmennusta kohtaan. Mies haluaa voittaa kaikin keinoin, mutta arvostus organisaatiota sekä valmennusta kohtaan säilyy erimielisyyksistä huolimatta. Brownin uusin tempaus sen sijaan ei edesauta Steelersin voittomahdollisuuksia millään tavoin.

Steelersin megatähdet tietävät olevansa korvaamattomia joukkueelleen ja käyttäytyvät siksi surkean kurin organisaatiossa miten tahtovat. 0-1-1-startti kaudelle on kaikkea muuta mitä seurassa tavoitellaan. Mike Tomlinin onkin otettava pukukoppi haltuun isännän tavoin vielä kun se on mahdollista.