Lähes kahden vuoden voitoton putki poikki – Baker Mayfield johdatti Cleveland Brownsin voittoon

Cleveland Brownsin 635 päivän ja 19 ottelun pituinen voitoton putki NFL:ssä päättyi vihdoin aamuyöllä Suomen aikaa, kun joukkue kukisti kolmannen pelinsä 10 päivän sisällä pelanneen New York Jetsin kolmannen peliviikon avanneessa Thursday Night Footballissa lukein 21-17.

Ottelun sankareina toimivat kesken ottelun aivotärähdyksen saaneen Brownsin aloittavan pelinrakentajan Tyrod Taylorin korvannut tämän vuotisen draftin ykkösvaraus Baker Mayfield sekä Dolphinsista täksi kaudeksi hankittu laitahyökkääjä Jarvis Landry, joiden yhteispeli toimi loistavasti Mayfieldin otettua pelinrakenteluvastuut ensimmäisen puoliajan toiseksi viimeisellä peliminuutilla.

Mayfield heitti ottelussa komeat 201 jaardia (17/23), kun Taylor jäi ottelun ensimmäisellä puolikkaalla 19 jaardiin onnistuen vain 4/14 heittoyrityksessään. Lisäksi mies säkitettiin peräti neljästi. Mayfieldin lupaavista otteista huolimatta Browns-luotsi Hue Jackson ei vielä vahvistanut tulokkaan nousemista avaukseen ensi viikolla. Brownsin parhaimmistoa olivat 103 kiinniottojaardia rohmunneen Landryn lisäksi keskushyökkääjä Carlos Hyde, joka iski ottelussa 98 juoksujaardia ja kaksi TD:tä.

Vierasjoukkue Jets karkasi Isaiah Crowellin kahdella TD:llä jo 0-14-johtoon keskushyökkääjän rankaistua armotta vanhaa seuraansa avauspuoliajalla. Muuten Jetsin hyökkäys oli ottelussa tukkoista jo toisen heikon pelin putkeen pelanneen tulokaspelinrakentaja Sam Darnoldin jäätyä ottelussa vaivaiseen 169 heittojaardiin osumatarkkuuden jäädessä alle 50 prosentin. Nuorukainen heitti ottelussa jälleen myös kaksi syötönkatkoa.

Browns on nyt avannut kautensa 1-1-1-rekordilla, mikä päihittää jo seuran kahden edelliskauden yhteenlasketun saldon. Joukkueen pelit jatkuvat ensi viikon sunnuntaina vierasottelulla heikosti kautensa aloittanutta Oakland Raidersia vastaan. 1-2-rekordin Jets puolestaan matkustaa ensi viikolla tappiottoman alkukauden pelanneen Jacksonville Jaguarsin vieraaksi.


Widget not in any sidebars