NFL:n kolmas runkosarjasunnuntai on täällä – tässä muutamia nostoja iltaa varten

NFL-kausi on lähtenyt käyntiin ryminällä, ja nyt painetaan eetteriin jo kolmatta peliviikkoa. Kierros pitää sisällään jälleen muutaman ennakkoon mielenkiintoisemman ottelun, joiden panokset ovat myös tapissa. Seuraavassa toimituksen nostot viikonlopun highlighteiksi.

Atlanta Falcons – New Orleans Saints

Vime viikolla Panthersin lyönyt Falcons pelaa jo toisen peräkkäisen todella tärkeän NFC Southin sisäisen ottelunsa putkeen, kun se isännöi epävarmasti kauden aloittanutta Saintsia. Tästä todella viihdyttävästä rivalrystä voidaan odottaa ennakkoon varsinaista pisteilotulitusta, ovathan vastakkain kaksi tulivoimaista hyökkäystä.

Sen sijaan molemmat puolustukset ovat kaukana sarjan kärjestä juuri nyt. 
Saints-puolustus on näyttänyt alkukaudesta reikäjuustolta ja varsinkin viime kauden parhaana tulokaspuolustajana palkittu CB Marshon Lattimore tuntuu kadottaneen pelinsä täysin offseasonilla. Ilman Brownsin surkeaa potkaisijapeliä Saints olisi tällä hetkellä 0-2-rekordissa. Saintsin hyökkäyspeli rullaa edelleen mukavasti, joskin toisen luottokeskushyökkääjä Mark Ingramin puuttuminen näkyy selvästi joukkueen viime kaudella railakkaasti rullanneessa juoksuhyökkäyksessä.

Falconsilta puolestaan puuttuu kaksi äärimmäisen tärkeää puolustuksen kulmapalasta, pitkään sivussa olevat tukimies Deion Jones sekä safety Keanu Neal. Hyökkäyksien puolella tulivoimaa riittää mielin määrin. Falconsin keskushyökkääjä Devonta Freeman on edelleen sivussa, joskin kakkosmies Tevin Coleman paukutti viime viikolla yli 100 juoksujaardia todella vahvaa Panthersin juoksupuolustusta vastaan. Coleman on juoksupelinsä lisäksi loistava heittokohde varsinkin lyhyissä screen-peleissä Heittopeleissä Jones, Ridley ja Sanu tekevät reikäjuustoa Saintsin takapuoustuksesta. Falcons oli viime viikolla todella tehokas redzonella, eikä tahti muuttune Saintsia vastaan.

Mikäli Saintsin puolustus ei saa petrattua peliään kahdesta edellisviikosta, voidaan kotijoukkueelta odottaa melkoista pistetulitusta. Miten Saints-hyökkäys pystyy vastaamaan tähän Falconsin kovia kokenutta puolustusta vastaan?

Houston Texans – New York Giants

Kahden 0-2-joukkueen taistelusta voidaan odottaa oikeastaan mitä tahansa. Texansin puolustus on vain varjo viime vuosien loistokkuudestaan, joskin umpisurkeaa Giantsin hyökkäyslinjaa vastaan se saattaa näyttää yllättävän hyvältä. Viime viikolla kuusi säkitystä päästäneelllä Giantsin O-linella näyttää tällä hetkellä olevan vaikeuksia jopa blokkaamisen perusprinsiippien kanssa, joten tulokaskeskushyökkääjä Saquon Barkley saakin tehdä valtavan työn jokaisen jaardin eteen. Texansin heittopuolustus on päästänyt keskimäärin 7,4 jaardia per heittoyritys, ja tähän Giants voisi linjan onnistuessa iskeä sunnuntaina.

Kotijoukkueen pelinrakentaja Deshaun Watson ei ole vielä herännyt hänkään tähän kauteen, mikä luo entistä enemmän painetta puolustuksen suuntaan. Giants-puolustus saattaakin onnistua pitämään pelin tiukkana, jopa ilman todennäköisesti sivussa olevaa CB Eli Applea. Texansin kärkilaitahyökkääjät DeAndre Hopkins ja Will Fuller ovat kovia pelimiehiä, jotka vauhtiin päästessään saattavat ratkaista koko pelin. J.J. Watt on puolustuksen puolella vielä kahden viikon jälkeen ilman ensimmäistäkään säkitystä, minkä lisäksi muunkin puolustuksen heittoryntäys on ollut alkuviikoilla surkeaa tasoa.

Ottelu ei välttämättä nouse viihdyttävyydessään kierroksen kärkiotteluiden joukkoon, sen sijaan tärkeysaspektiltaan se voi toimia molemmille jopa kauden käännekohtana. 0-3-rekordista kun ei olla nykyotteluohjelmalla noustu pudotuspeleihin kuin kolmesti.

Los Angeles Rams – Los Angeles Chargers

Kello 23 slotin otteluista Ramsin ja Chargersin paikallisväännöstä voidaan odottaa yhtä kierroksen viihdyttävimmistä. L.A:ssa täysin Ramsin varjoon fanipohjansa rakentamisen kanssa jäänyt Chargers haluaa nousta kaupungin ykköspuheenaiheeksi edes hetkeksi, joskin Ramsin kokoonpano ja nykykunto ovat aikamoinen vuori kiivettäväksi kenelle tahansa.

Cardinalsin nollilla viime viikolla pitänyt Rams on tällä hetkellä ylivertainen molemmin puolin palloa. Puolustus piti viime viikolla sekä David Johnsonin että Larry Fitzgeraldin alle 50 jaardissa. Chargersille ottelu surkeaa Billsiä vastaan tuli puolestaan todella tärkeään paikkaan joukkueen saadessa hioa hyökkäyspeliään uomiinsa avausviikon Chiefs-ottelun jäljiltä.

Neljäntenä liigan kiinniottojaarditilastossa kahden viikon jälkeen oleva Ramsin tähti-WR Brandin Cooks saanee päällystakikseen Chargersin Pro Bowl -corneri Casey Haywardin, mikä toisi peliin todella mielenkiintoisen matchupin. Joey Bosan puuttuminen Chargers-puolustuksesta on vienyt siltä suurimman terän toisen todella tärkeän passrusherin puuttuessa. Miehen poissaolo Ramsia vastaan saattaakin olla viimeinen naula Chargersin mahdollisuuksille.

Kun vielä Rams-puolustus on päästänyt alkukaudella keskimäärin vain 6,5 pistettä per ottelu, on Philipp Riversin johtamalla Chargers-hyökkäyksellä edessään valtava haaste.

Tampa Bay Buccaneers – Pittsburgh Steelers

Kukapa olisi uskonut ennen kauden alkua, että kolmannen peliviikon ennakkoon ehkäpä se kaikkein odotetuin ottelu on Monday Night Football -vääntö Buccaneersin ja Steelersin välillä? Näin tilanne kuitenkin on, kun Fitzmagiciä säkenöivä kotijoukkue isännöi kaaoksessa olevaa ja edelleen voitotonta Steelersiä. NFC Southin heittopussiksi ennakoitu kotijoukkue on noussut kakkospelinrakentajansa Ryan Fitzpatrickin johdolla liigan kuumimmaksi joukkueeksi yhdessä Chiefsin kanssa, minkä vuoksi sen 2,05 kotikerroin onkin varsin houkutteleva pelivalinta.

Le’Veon Bellin ollessa edelleen sivussa ja Antonio Brownin aiheutettua lisää ongelmia some-törttöilyillään ei Steelersin valmistautuminen viikon otteluun ole totisesti sujunut täysin suunnitelmien mukaisesti. Lisäksi joukkueen puolustus on nykyisellään todella heikkoa – trendi joka alkoi jo tukimiestähti Ryan Shazierin viime kautisesta loukkaantumisesta.

Bucs saattaa hyvinkin iskeä nykykunnossaan juuri tähän saumaan, löytyyhän hyökkäyksestä juuri nyt todella kovia pelintekijöitä Mike Evansin sekä upean paluun huipulle tehneen konkari-WR DeSean Jacksonin johdolla. Steelersin kausi puolestaan saattaisi tappion myötä kääntyä todella karuksi näytelmäksi, joten se tullee otteluun todella kovalla sykkeellä. Riittääkö sekään Tampan hurmosta vastaan? Tätä ottelua ei huonosta katseluajasta huolimatta kannata missata!

Kierroksen muissa otteluissa alkukauden viihdyttävin hyökkäysjoukkue Chiefs isännöi 49ersia. Onko Jimmy G:stä vastaamaan Patrick Mahomesin johtaman Chiefs-hyökkäyksen pistetehtailuun? Entä missä kunnossa Aaron Rodgersin polvi on Packersin matkatessa Redskinsin vieraaksi pääkaupunkiin? AFC Southin rivalryssä puolestaan kohtaavat Jaguars ja Titans.

Koko sunnuntain otteluohjelman löydät täältä.