NFL:n vanhimman joukkueen päävalmentaja kommentoi Khalil Mackin uutta sopimusta

Viime päivien puhuttavin NFL-uutinen on ollut Oakland Raidersin parhaan pelaajan Khalil Mackin treidi Chicago Bearsiin. Paluun NFL-päävalmentajaksi vuosikymmenen jälkeen tehneen Jon Grudenin alaisuudessa kauteen valmistautuva Raiders lähtee runkosarjaan liigan vanhimmalla joukkueella, jonka keski-ikä on 27,4 vuotta. Kyseessä on keski-iältään vanhin avausviikon kokoonpano NFL:ssä sitten kauden 2012.

10-vuotisella sopimuksella Raidersiin palanneella Grudenilla on tiettävästi iso sana sanottavanaan myös pelaajarekrytoinneissa ja mies onkin tuonut rajusti viime kaudesta uusiutuneeseen joukkueeseen useita kokeneita pelaajia.

Vaikka Raidersin seurajohtoa kritisoitiin rajusti isoa kohua herättäneestä Mack-kaupasta, sai seura korvauksena itselleen kaksi 1. kierroksen varausvuoroa lisää tuleviin varaustilaisuuksiin, mikä on tärkeässä roolissa joukkueen tulevan nuorennusleikkauksen kannalta. Gruden kommentoi ensimmäistä kertaa Mack-treidiä todeten, ettei Raidersilla ollut mitään mahdollisuuksia maksaa puolustuksen tähtiendille summia, joita Bears lopulta miehelle tarjosi (6 vuotta, 141 miljoonaa dollaria josta 90 miljoonaa guaranteed).

“En usko meidän olleen lähelläkään tarjousta, jonka hän sai Bearsilta. Hän sai mahtavan sopimuksen. 90 miljoonaa varmaa rahaa on huima summa ja hieno asia hänelle. Mutta se oli samalla jotain, mihin meillä ei ollut mahdollisuutta”, Gruden kommentoi Mackin Bearsilta saamaa sopimusta, joka teki miehestä samalla pelinrakentajat pois lukien liigan parhaiten palkatun pelaajan.

Grudenin mukaan mahdollisuudet Mackin jatkosopimukseen menivät pitkälti joukkueen solmittua taannoin tähtitieteellisen jatkosopimuksen pelinrakentajansa Derek Carrin kanssa. “Sinulla on 53-miehinen kokoonpano, joten kahden jättisopimuksen antaminen kahdelle yksittäiselle pelaajalle sotkee kokonaisuutta liikaa”, Gruden perustelee.

Mies muistuttaa myös Raidersin saamasta kompensaatiosta, jolla se voi varata itselleen potentiaalisia tulevaisuuden supertähtiä tulevina vuosina. “Kaksi ykkösrundin varausvuoroa on hyvä korvaus tulevaisuutta ajatellen”, Gruden muistuttaa. Raidersin Bearsilta saamia varausvuoroja tullaan takuulla seuraamaan suurennuslasin kanssa, sillä niiden onnistuminen määrittää lopulta koko kaupan onnistumisen joukkueen näkökulmasta.