Nostoja sunnuntailta – Patrick Mahomes rikkoi ennätyksiä, Fitzmagic jatkuu

NFL:n toisen peliviikon sunnuntaikierros tarjosi varsinkin päiväotteluiden osalta useita huippujännittäviä ja tapahtumarikkaita otteluita. Puhtaalla pelillä kahden peliviikon jälkeen jatkavat AFC:n puolelta Bengals, Jaguars, Dolphins, Chiefs sekä Broncos. Huipputasaisen NFC:n puolella on kahden ottelukierroksen jälkeen vain kaksi puhtaan pelin joukkuetta, Rams sekä superyllättäjä Buccaneers. Kierroksen päättävässä Monday Night Footballissa kohtaavat ensi yönä Chicago Bears sekä Seattle Seahawks. Seuraavassa nostoja sunnuntain otteluista.

Patrick Mahomes iskee ennätyksiä uusiksi

Kansas City Chiefsin nuori pelinrakentaja Patrick Mahomes on johdattanut hyökkäystään kahden ensimmäisen peliviikon aikana komeammin mitä ehkä kukaan osasi kuvitellakaan. 10 TD:tä ilman syötönkatkoja kahden avausviikon aikana syöttänyt Mahomes rikkoi Drew Breesin (2009), Peyton Manningin (2013) sekä Charley Johnsonin (1965) kahden ensimmäisen peliviikon TD-ennätyksen, joka oli miesten yhdessä jakama tulos 9 heitettyä TD:tä.

Tänään 23-vuotissyntymäpäiviään viettävä vahvakätinen pelinrakentaja on tehnyt täsmälleen sen mitä monet arvelivat ennen kauden alkua ja johdattanut nopeaa ja tulivoimaista KC-hyökkäystä todella viihdyttävin ottein. Sunnuntain 37-42-vierasvoitto Steelersistä oli lopullinen statement miehen kyvyistä kovia joukkueita vastaan. Mahomes heitti ottelussa uskomattomat kuusi TD:tä.

Fitzmagic jatkuu edelleen

Buccaneersin kakkospelinrakentaja Ryan Fitzpatrick on vastannut osaltaan alkukauden sensaatiosta. Mies on heittänyt kahdessa ottelussa 819 jaardia, 8 TD:tä ja yhden syötönkatkon huimalla QBR:llä 151,5. NFC Southin heittopussiksi kaavailtu Bucs on voittanut Fitzpatrickin johdolla sekä Saintsin että viimeksi eilen Eaglesin (27-21), joten voitot ovat tulleet vieläpä liigan ennakkosuosikkeihin lukeutuvia joukkueita vastaan.

Bucsin hyökkäys on DeSean Jacksonin, Mike Evansin, O.J. Howardin sekä Chris Godwinin johdolla ollut todella monipuolista, ja Fitzpatrick kutsuikin sitä osuvasti pelinrakentajan unelmaksi. Sekä Jackson että Howard iskivät ottelussa 75-jaardiset TD:t. Bucsin haastava otteluohjelma saa jatkoa ensi viikon Monday Night Footballissa, kun joukkue isännöi kautensa tasapelillä ja tappiolla aloittanutta Steelersiä.

Olisiko Cardinalsin aika vaihtaa pelinrakentajaa?

Arizona Cardinalsin alkukausi on ollut katastrofaalisen surkea. Kahden ottelun piste-ero on 6-60-vastustajan hyväksi ja viime yönä joukkue jäi nollille vierasottelussaan Ramsia vastaan (0-34). Vikingsista hankittu pelinrakentaja Sam Bradford on heittänyt kahdessa ottelussa yhteensä vain 243 jaardia, eikä myöskään joukkueen juoksupeli ole lähtenyt rullaamaan edes paluun kentille tehneen David Johnsonin johdolla, johtuen tosin pitkälti surkeasta linjasta. Olisiko Cardinalsin aika antaa mahdollisuus draftin 10. varaus Josh Rosenille?

Etsitään luotettavia potkaisijoita!

Toinen peliviikko osoittautui katastrofaaliseksi useamman joukkueen potkaisijoille. Pahiten petti Brownsin potkaisija Zane Gonzalez, joka pilasi omalla suorituksellaan Brownsin mahdollisuudet ensimmäiseen voittoon sitten joulukuun 2016 ottelussa Saintsia vastaan. 23-vuotias toista kauttaan liigassa pelaava Gonzalez epäonnistui kahdessa lisäpistepotkussaan, minkä lisäksi myös kaksi kenttäpotkumaaliyritystä painuivat haarukan ohi. Rutinoituneempi Saints paineli lopussa 21-18-voittoon, minkä seurauksena Gonzalez saaneekin etsiä muita töitä ennen tulevan viikonlopun Jets-ottelua.

Myöskään Minnesota Vikingsin nuori Daniel Carlson ei totisesti voi olla varma työpaikastaan. Kaikki kolme kenttäpotkuyritystään kämmännyt tulokas lahjoitti Packersille tasuripisteen todella tärkeässä NFC Northin kärkeen povattujen joukkueiden kamppailussa. Myöskään kotijoukkueen potkaisija Mason Crosby ei voi olla täysin tyytyväinen otteisiinsa. Miehen ottelun viime hetkillä haarukkaan upottama yli 50-jaardinen potku uusittiin Vikingsin ehdittyä kutsumaan aikalisän juuri ennen snäppiä. Uusintayritys epäonnistui vieden ottelun samalla jatkoajalle, jossa pisteet tasattiin lukemin 29-29.

Billsin Pro Bowl -kulmapuolustaja lopetti uransa – kesken ottelun!

Cardinalsin kanssa NFL:n surkeimman joukkueen tittelistä tällä hetkellä kisaava Buffalo Bills koki yllättävän takaiskun kesken Chargers-ottelun puoliajan, kun täksi kaudeksi seuraan Coltsista siirtynyt kaksinkertainen Pro Bowl -kulmapuolustaja ja entinen 1. kierroksen varaus Vontae Davis häipyi puoliajalla omille teilleen ilmoittaen lopettavansa uransa tähän. Miehen temppua pidettiin joukkueen sisällä todella epäkunnioittavana pelikavereita kohtaan, joten vaikka mies päätyisikin pyörtämään lopettamispuheensa paluuta Bills-paitaan tuskin on odotettavissa.

Giantsin hyökkäys umpijäässä – Eli Manning säkitettiin kuudesti

New York Giantsin kaudesta alkaa pikku hiljaa muodostua viime kauden kaltainen painajainen. Joukkue hävisi jo toisen ottelunsa peräkkäin sen jäätyä täysin divisioonavastus Cowboysin jalkoihin. 20-13-lukemiin päättynyt ottelu oli varsinkin hyökkäykselle erittäin vaikea. Linjan vuotaessa pelinrakentaja Eli Manning säkitettiin ottelussa peräti kuudesti, minkä myötä pistetilin avautumistakin jouduttiin odottamaan aina kolmannen neljänneksen lopulla tulleeseen kenttäpotkumaaliin saakka. Viimeisten minuuttien TD ja kenttäpotkumaali olivat lopulta vain kosmetiikkaa – Giantsilla ei ollut ottelussa mitään saumaa. Ensi viikon Texans-vierasottelussa onkin molempien joukkueiden osalta paljon pelissä, ovathan molemmat varsin kovin odotuksin kauteen lähteneet joukkueet edelleen ilman voittoa.

Katso kaikki ottelutulokset täältä.