Nyt puhuu uransa puoliajalla päättänyt Vontae Davis: “Jalkapallo ei ollut enää minua varten”

Buffalo Billsin kulmapuolustaja Vontae Davis nousi otsikoihin viikonloppuna miehen lopetettua uransa puoliajalla kesken ottelun Chargersia vastaan. Mies leimattiin välittömästi petturiksi sekä joukkueen että median toimesta. Nyt 30-vuotias Pro Bowl -puolustaja on kuitenkin avannut asiaa omalta näkökannaltaan The Undefeatedin haastattelussa.

“Lähteminen oli terapeuttista. Jätin taakseni kaiken mitä liigassa vaadittiin, pelaamisen joukkuekavereille loukkaantuneena, gladiaattorimentaliteetin. Yhtäkkiä halusin vain jättää kaiken sen taakseni, joten minua ei kiinnosta mitä ihmiset siihen sanovat. Koko tilanne on henkilökohtainen enkä odota muiden ymmärtävän ratkaisuani. Halusin jättää taakseni sen identiteetin jota olin kantanut todella pitkään mukanani”, Davis selittää.

Davis ilmoitti puoliajalla Chargersia vastaan olevansa “valmis”, minkä jälkeen mies vaihtoi siviilit päälleen ja poistui stadionilta. “En odottanut kenenkään ymmärtävän sitä. Koko tilanne oli melko shokeeraava myös itselleni, eikä tarkoitukseni ollut loukata joukkuekavereitani. Intuitioni vain kertoi minulle, etten kuulu enää pelikentälle. Hulluinta on se, että ihmiset ajattelevat heti minulla viiraavan päästä. Tunnen oloni loistavaksi. En ole tuntenut oloani samanlaiseksi koko elämässäni”, mies päättää.

Davis varattiin NFL:ään Miami Dolphinsin toimesta 1. kierroksella vuonna 2009. Myös Coltsia urallaan edustanut puolustaja valittiin urallaan liigan tähdistöotteluun kahdesti. Colts osti miehen ulos sopimuksestaan kesken viime kauden, minkä jälkeen Davis solmi sopimuksen Billsiin helmikuussa. Chargers-ottelu oli miehen ensimmäinen ja viimeinen runkosarjaottelu Billsin paidassa.

Lue myös:

Kommentti: Pittsburgh Steelersin touhu kentän ulkopuolella muistuttaa jo lastentarhaa

Chiefs-valmentaja kehuu ex-pelinrakentajaansa: “Teki loistotyötä Patrick Mahomesin kanssa”