Rams ja Vikings avaavat neljännen peliviikon Thursday Night Football -ottelulla

Kolmen kierroksen jälkeen edelleen voittamaton Los Angeles Rams isännöi sensaatiotappion Buffalo Billsille viime viikonlopun kotiottelussaan kärsinyttä Minnesota Vikingsia neljännen NFL-runkosarjaviikon avaavassa Thursday Night Footballissa, johon molemmat joukkueet lähtevät hieman siipirikkoisina.

Tämän hetken NFL:n ylivoimaisesti kokonaisvaltaisin joukkue Rams joutuu otteluun ilman kulmapuolustajapariaan Aqib Talibia ja Marcus Petersiä, mutta myös Vikingsilla on omat huolensa tähtiendi Everson Griffenin ollessa toistaiseksi sivussa mielenterveysongelmien vuoksi. Myös keskushyökkääjä Dalvin Cookin pelaaminen on epävarmaa.

Joukkueet ovat kohdanneet Mike Zimmerin 5-vuotisella valmennuskaudella jo neljästi ja joka kerta Vikings-käskijä on johdattanut joukkueensa voittoon. Viime kaudella joukkueet kohtasivat Minneapolisissa, jolloin Vikings nappasi 24-7-kotivoiton tylsyttäen täysin Ramsin yleensä niin vahvan hyökkäyspelin ja varsinkin sen juoksuhyökkäyksen. Ramsin hyökkäyslinjan valmentaja Aaron Kromer uskoo kuitenkin asetelmien tasoittuneen viime kaudesta. “Heidän puolustuksensa on rakennettu pysäyttämään juoksua, kun taas meidän hyökkäyksemme on rakennettu juoksupelin kautta. Luulen, että olemme nyt viime vuotta huomattavasti viisaampia kohtaamaan heidät”, valmentaja uskoo.

Ramsin keskushyökkääjätähti Todd Gurley on avannut kautensa viidellä TD:llä, mutta tämän kauden Ramsista löytyy Brandin Cooksin tulon myötä myös viime kautta enemmän heittopelien pelintekijöitä. Myös pelinrakentaja Jared Goff on aloittanut kolmannen kautensa liigassa viime vuotta vakuuttavammin ja karttunut kokemus näkyy ennen kaikkea miehen pelinjohtokyvyssä.

Ramsin hyökkäys on liigan viiden parhaan joukossa niin pisteissä (34), kokonaisjaardeissa (305,7) kuin heittojaardeissakin (305,7). Vikings puolestaan päästi viime viikonloppuna Billsiä vastaan jo avausjaksolla 246 kokonaisjaardia. Miten käy, kun vastaan juoksee liigan surkeimpiin kuuluvan hyökkäyksen sijaan liigan kärkirykelmä? Varsinkin toisen tärkeän endin (Griffen) puuttuminen jättää heittoryntäyksen pitkälti Danielle Hunterin harteille, joskin takakentän megatähti, safety Harrison Smith on alkukaudesta kunnostautunut hyvin myös säkitystilastoissa. Kulmapuolustajista Mike Hughes sekä Xavier Rhodes saavat vastaansa kovan haasteen todella leveän Rams-hyökkäyksen pysäyttäjänä.

Vierasjoukkue Vikingsin hyökkäyspeli hakee vielä parasta virettään, joskin uudella pelinrakentaja Kirk Cousinsilla riittää todella laadukkaita heittokohteita. Stefon Diggs sekä 338 kiinniottojaardia kolmeen peliin tehtaillut Adam Thielen laittavatkin kakkosmiehityksellään pelaavan Ramsin takapuolustuksen todella kovaan testiin. Äärimmäisen vahva frontti Aaron Donaldin johdolla tosin auttaa myös takakentän työtä huomattavasti sen jättäessä Cousinsille äärimmäisen vähän aikaa, jolloin mahdollisuudet pitkiin heittopeleihin heikkenevät radikaalisti. Keskushyökkääjä Cookin paluu kentälle jo yön ottelussa olisi äärimmäisen tärkeää vieraiden kannalta.

Jatkuuko kotijoukkueen painajainen joukkueiden keskinäisissä kohtaamisissa myös tulevana yönä vai onko nyt tullut aika kääntää kelkka toiseen suuntaan? Ennakkoon todella mielenkiintoinen TNF edessä!

Lue myös:

Vikings-puolustuksen tähtiendi Everson Griffen ei pelaa ensi yönä – kärsii pahoista mielenterveysongelmista