Ryan Fitzpatrick rikkoi komean NFL-ennätyksen, seuraava enää yhden pelin päässä

Tampa Bay Buccaneers ja Pittsburgh Steelers tarjosivat melkoisen jännitysnäytelmän kolmannen peliviikon päättäneessä Monday Night Footballissa. Steelers karkasi puoliajalle mentäessä jo 10-30-karkumatkalle, mutta kauden kahdella voitolla avannut kotijoukkue Buccaneers nousi lopulta aivan kannoille häviten lopulta niukasti 27-30.

Ottelussa kolme syötönkatkoa heittänyt alkukauden puheenaihe, Bucs-pelinrakentaja Ryan Fitzpatrick rikkoi tappiosta ja syötönkatkoistaan huolimatta komean NFL-ennätyksen, sillä 35-vuotiaasta tuli historian ensimmäinen NFL-pelinrakentaja, joka on heittänyt kolmessa peräkkäisessä ottelussa yli 400 jaardia.

411 jaardia ja kolme TD:tä Steelersiä vastaan heittänyt, Fitzmagic-lempinimen alkukauden otteillaan ansainnut konkari-QB on enää yhden pelin päässä yhden kauden jaetusta kärkipaikasta, nimittäin vain kaksi pelinrakentajaa on yltänyt yhden kauden aikana neljään yli 400 heittojaardin suoritukseen. Dan Marino ylsi temppuun vuonna 1984, Peyton Manning vuonna 2013.

Buccaneers saa neljännen peliviikon vierasottelussaan Chicago Bearsia vastaan takaisin myös pelikiellosta vapautuvan ykköspelinrakentajansa Jameis Winstonin, joskin Fitzpatrickiä pidetään syötönkatkoista huolimatta todennäköisimpänä valintana aloittajaksi viikonlopun ottelussa. Fitzpatrick on heittänyt kauden kolmessa ottelussaan 1230 jaardia, 11 TD:tä ja neljä syötönkatkoa.