Tähtipuolustaja Khalil Mack Chicago Bearsiin – tässä siirron yksityiskohdat

Oakland Raiders on treidannut parhaan pelaajansa, toissa kauden parhaana NFL-puolustaja palkitun Khalil Mackin NFC:n puolelle Chicago Bearsiin. Jo päivien ajan otsikoissa ollut siirto toteutui Bearsin luvattua Raidersille vaihdossa Mackista sen vaatimat kaksi 1. kierroksen varausvuoroa. Raiders sai puolestaan Bearsilta 2. sekä 5. kierroksen varausvuorot vuoden 2020 varaustilaisuuteen.

Mackin ja Raidersin välit olivat tulehtuneet viime kauden päättymisestä lähtien, eikä joukkueen suurin tähti ollut vieläkään edes tavannut tammikuussa seuraan palannutta päävalmentaja Jon Grudenia. Fanien hampaisiin joutuneen Raiders-seurajohdon onkin sosiaalisessa mediassa naureskeltu maksaneen mieluummin 100 miljoonaa Grudenin kuin liigan parhaisiin kuuluvan puolustajan palveluksista. Siirtoa pidetään Raidersin puolelta yhtenä liigahistorian typerimmistä, onhan eliittiluokan endin löytyminen draftista todellinen lottovoitto jokaiselle seuralle.

Raiders ei selvästikään ollut riittävän kiinnostunut pitämään riveissään ainoana pelaajana All-Pro-joukkueeseen kahdelle eri pelipaikalle (DE ja ulompi tukimies) saman kauden aikana valittua pelaajaan, joka vaati selvää palkankorotusta 13,5 miljoonan dollarin sopimukseensa.

191-senttinen ja 114-kiloinen vuoden 2014 draftin viidentenä varattu megatähti saa Bears-puolustuksessa vierelleen mm. kuluvan vuoden draftin kahdeksantena varatun tukimies Roquan Smithin, joka pysyi hänkin pitkään sivussa harjoitusleiriltä sopimuserimielisyyksiensä takia. Miehet muodostavatkin yhdessä Bears-puolustuksen selkärangan todennäköisesti vuosiksi eteenpäin.

Muita Bears-puolustuksen nimimiehiä ovat mm. 8,5 säkitystä viime kaudella repinyt DE Akiem Hicks sekä takakentän lukkona toimiva safety Adrian Amos. Bears puolustus sijoittui viime kaudella päästetyissä jaardeissa sijalle 10., minkä lisäksi se oli päästetyissä pisteissä sijalla 9.

Kahden tähtipuolustajan tulo joukkueeseen yhdistettynä vahvistettuun hyökkäykseen tekevät Bearsista kertaheitolla yhden tulevan kauden mielenkiintoisimmista nipuista, onhan pudotuspeleissä viimeksi kaudella 2010 nähty Windy Cityn ylpeys jäänyt NFC Northin hännille jo neljä kertaa peräkkäin.

Lue myös:

Kolumni: Jättitreidi tekeillä – Khalil Mackin siirto lähenee?