Vikings signasi Dan Baileyn – tulokaspotkaisija tylysti pihalle

Daniel Carlsonin ura NFL-potkaisijana jäi ainakin toistaiseksi kahden ottelun mittaiseksi, kun Minnesota Vikings päätti purkaa tulokkaan sopimuksen täysin vihkoon menneen Packers-ottelun jälkeen. Kai Forbathin paikan Vikingsin potkaisijana preseasonilla vienyt Carlson epäonnistui kaikissa kolmessa kenttäpotkumaaliyrityksessään ottelussa sunnuntain vierasottelussa Green Bay Packersia vastaan, mikä maksoi seuralle tärkeän vierasvoiton divisioonavastuksesta.

Vikings palkkasi uudeksi potkaisijakseen Dallas Cowboysin pitkäaikaisen luottomies Dan Baileyn, joka ehti edustaa Cowboysia seitsemän kauden ajan. Pitkään liigan parhaisiin potkaisijoihin lukeutunut 30-vuotias kärsi viime kaudella nilkkavamman, jonka jälkeen miehen taso tippui loppukauden otteluissa.

Bailey menetti täksi kaudeksi paikkansa Cowboysissa Kanadan liigasta tulleelle Brett Maherille, jolla ei ollut aiempaa kokemusta NFL:stä. Vikings puolestaan saa Baileystä itselleen todennäköisesti luotettavimman vapaana olleen potkaisijan. Miehen onnistumisprosentti 88,2 on edelleen liigan toiseksi kovin, minkä lisäksi Bailey on Cowboysin historian eniten kenttäpotkumaaleja viimeistellyt pelaaja (186).