49ersin Richard Sherman: “NFL on tehnyt puolustamisesta mahdotonta”

San Fransisco 49ersin moninkertainen Pro Bowl -kulmapuolustaja Richard Sherman kommentoi tuoreessa ESPN:n haastattelussa liigan nykysääntöjä, joilla puolustajien työstä on tehty huomattavasti aiempaa haasteellisempaa. Kun puolustajien tekemien virheiden ja niistä seuranneiden keltaisten liinojen määrä on kasvanut uusien sääntöjen myötä radikaalisti, näkyy se myös hyökkäysten tehoissa selvänä kasvuna.

“Tätä liiga halusi. He halusivat uusia ennätyksiä hyökkäyssuuntaan. Nykyään keskinkertaisen pelinrakentajan QB-indeksi on 92 paikkeilla, ennen se oli Hall of Fame -tason lukema. Puolustajana et voi koskea heihin, taklata heitä korkealta etkä matalalta, et saa kaataa heitä maahan. Et voi taklata myöskään kiinniottajaa korkealta tai matalalta tai työntää heitä juuri ollenkaan. Voit hädin tuskin prässätä heitä. Se tekee työstäsi vaikean, sillä jokainen sääntö on suunniteltu tekemään hyökkääjien pysäyttämisen lähes mahdottomaksi”, kokenut Super Bowl -voittaja tilittää. “Liiga yrittää tehdä puolustamisen mahdottomaksi. Tilanne on varsin mielenkiintoinen”, mies päättää.

Shermanin puheessa on paljon asiaa, joskin fanien kannalta alkukauden railakas hyökkäspeli on ollut viihdyttävää seurattavaa. Peräti seitsemän pelinrakentajan ollessa tällä hetkellä yli 5000 heittojaardin tahdissa vanhat ennätykset on pian suhteutettava uusiksi. Peräti neljä pelinrakentajaa uhkaa tällä tahdilla laittaa uusiksi jopa Peyton Manningin yhden kauden jaardiennätyksen (5477). Yhteensä kymmenen pelinrakentajaa on puolestaan rikkomassa oman seuransa yhden kauden heittojaardiennätyksen.

Onko liiga mennyt hyökkäysten suosimisessa jo liian pitkälle?