Drew Brees nousi heittojaarditilaston kärkeen – Peyton Manningilta hauska onnitteluvideo

New Orleans Saintsin konkaripelinrakentaja Drew Brees nousi komealla tavalla NFL:n runkosarjan kaikkien aikojen heittojaarditilaston kärkipaikalle viidennen peliviikon päättäneessä Monday Night Footballissa Washington Redskinsiä vastaan, kun miehen heitto tavoitti laitahyökkääjä Tre’Quan Smithin, joka viimeisteli Breesin ennätyksen 62-jaardisella TD:llaan.

Video Breesin ennätysheitosta:

Brees on Saintsin 43-19-voittoon päättyneen ottelun jälkeen heittojaarditilaston kärjessä lukemallaan 72103 jaardia. Mies lähti otteluun tilaston kolmospaikalta, mutta 363 jaardia myöhemmin 39-vuotias Super Bowl -voittaja oli onnistunut ohittamaan listan kärkipaikkaa pitäneet Peyton Manningin ja Brett Favren. Brees heitti ottelussa 29 kertaa, joista peräti 26 meni perille saakka.

“Tämän ennätyksen takana on todella iso joukko ihmisiä, joista kaksi tärkeintä on siirtynyt jo taivaaseen – äitinä ja isoisäni. Olen todella kiitollinen siitä, että olen saanut pelata tätä peliä niin kauan. Olen kiitollinen pelikavereistani, New Orleans Saintsin organisaatiosta, upeasta kaupungista sekä mahtavasta fanipohjasta, jotka ovat mahdollistaneet unelmani toteuttamisen”, Brees herkisteli ottelun jälkeen.

Nykypelaajista Brees johtaa heittojaarditilastossa kakkosena olevaa Tom Bradyä lähes 5000 jaardin erolla. San Diego Chargersia viiden ensimmäisen kautensa ajan edustanut Brees jätti juhlanaiheita myös Saintsin tulevan bye weekin jälkeiseen Ravens-otteluun, sillä mies on enää yhden TD-heiton päässä maagisesta 500 TD:n rajasta, jonka Brady rikkoi torstain ja perjantain välisenä yönä.

Myös Peyton Manning muisti Breesiä välittömästi ennätyksen jälkeen Denver Broncosin Twitter-tilillä julkaistulla hauskalla videolla. Katso video alta.