Kooste sunnuntain kierrokselta – Trubisky-show valloitti, Fitzmagicin aika ohi

NFL:n neljäs runkosarjasunnuntai tarjosi useita tiukkoja trillereitä, joskin vastapainoksi nähtiin myös muutama täysi ylikävely. Vakuuttavimman show´n tarjosi Chicago Bearsin nuori pelinrakentaja Mitchell Trubisky, joka heitti kuusi TD:tä kotijoukkueen puhkaistessa kenties lopullisesti Ryan Fitzpatrickin alkukauden kestäneen kuplan 48-10-voitollaan. Trubiskystä tuli samalla ensimmäinen kuusi TD:tä yhdessä ottelussa heittänyt Bears-pelinrakentaja Super Bowl -ajanjaksolla. Fitztragic lempinimeksi muuntunut alkuviikkojen Fitzmagic sen sijaan sai tylyn päätöksen, kun konkari-QB penkitettiin toisella jaksolla pelikiellostaan vapautuneen Jameis Winstonin päästyä ensimmäistä kertaa irti tällä kaudella.

Arizona Cardinals jatkaa neljän peliviikon jälkeen ainoana voitottomana joukkueena NFL:ssä sen kärsittyä todella kirvelevän 17-20-kotitappion divisiionavastus Seattle Seahawksille. Seahawks ratkaisi ottelun viimeisellä sekunnilla tulleella potkumaalillaan pilaten samalla pelinrakentaja Josh Rosenin ensimmäisen startin aloittavana NFL-pelinrakentajana. Valtavan takaiskun Seahawks-leiriin toi safetytähti Earl Thomasin jalkavamma ottelun loppupuoliskolla. Kolme syötönkatkoa tällä kaudella napanneen Thomasin kausi on ohi, joten kyseessä oli samalla All-Pro-pelaajan viimeinen ottelu Seahawks-paidassa, jota mies edusti jo yhdeksättä kauttaan.

Jos oli Thomasilla huonoa tuuria, sitä oli totisesti myös Cincinnati Bengalsin sisemmällä laitahyökkääjällä Tyler Eifertillä, joka väänsi nilkkansa kammottavalla tavalla ottelussa Falconsia vastaan. Koko uransa loukkaantumisista kärsinyt 29-vuotias ehti pelaamaan tällä kaudella vain neljässä ottelussa, joista viimeisessä syntyi myös kauden ensimmäinen ja viimeinen TD. Bengals taisteli pelinrakentaja Andy Daltonin johdolla loistavasti ja miehen A.J. Greenille sinkoama TD-syöttö vain seitsemän sekuntia ennen ottelun loppua takasi vieraille 36-37-voiton. Falconsin Matt Ryanista tuli samalla ensimmäinen pelinrakentaja, joka on pelannut kaksi peräkkäistä ottelua yli 133:n passer ratingillä häviten molemmat. Mies on heittänyt kahden viikon aikana 793 jaardia ja kahdeksan TD:tä ilman syötönkatkoja, mutta Falconsin loukkaantumisten runteleman puolustuksen takia joukkue makaa kivikovan NFC Southin jumbona 1-3-rekordillaan.

Cleveland Browns kärsi todella kirvelevän 45-42-jatkoaikatappion ottelussa Oakland Raidersia vastaan, joka otti samalla kauden avausvoittonsa. Browns johti ottelua kahdeksalla pisteellä vain puoli minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä, mutta Raiders-pelinrakentaja Derek Carr johdatti upeilla heitoillaan joukkueen touchdowniin sekä onnistuneeseen kahden lisäpisteen yritykseen vieden ottelun jatkoajalle. Jatkoajan lopulla tullut kenttäpotkumaali riitti Raidersille ja sen päävalmentaja Jon Grudenille avausvoittoon. Carr oli ottelun tähti 437 heittojaardillaan ja neljällä TD-heitollaan, joskin mies heitti ottelussa myös kaksi syötönkatkoa. Myös veteraanikeskushyökkääjä Marshawn “Beast Mode” Lynch oli kuin nuoruusvuosiensa iskussa miehen tehtaillessa 130 juoksujaardia.

Kaikkiaan kolme sunnuntain otteluista meni lopulta jatkoajalle, kun Raiders-Browns-pelin lisäksi myös Titans-Eagles sekä Colts-Texans päätyivät ratkaisemaan voittajan pidemmän kaavan kautta. Raidersin tavoin myös Texans tarvitsi jatkoajan kauden avausvoittoonsa. Edes Colts-pelinrakentaja Andrew Luckin 464 heittojaardia ja neljä TD:tä eivät riittäneet Texansia vastaan vieraiden napattua 34-37-voiton. J.J. Watt iski ottelussa kaksi säkitystä jo toisella peräkkäisellä viikolla, joten megatähden voidaan todeta olevan edelleen takavuosien iskussa.

New England Patriots otti elintärkeän voiton Miami Dolphinsissa AFC Eastin rivalryssä. 38-0-johtoon ottelussa karannut kotijoukkue katkaisi samalla tylysti vieraiden kolmen ottelun voittoputken lukemin 38-7. Dolphins jatkaa 3-1-rekordillaan AFC Eastin kärjessä, Patriots nousi voiton päähän 2-2-rekordiin. Patriotsin tähti oli tulokaskeskushyökkääjä Sony Michel, joka pääsi vihdoin vauhtiin keräten TD:n ja 112 juoksujaardia.

Dallas Cowboysin Ezekiel Elliott merkkautti uransa parhaat lukemat, 152 juoksujaardia ja 88 kiinniottojaardia sekä TD:n, kun Cowboys nappasi niukan 26-24-kotivoiton Detroit Lionsista.

Yön päättäneessä Sunday Night Footballissa kohtasivat NFC Northin Steelers ja Ravens. Ravens syvensi kotijoukkueen ahdinkoa nappaamalla 14-26-voiton ja nousemalla 3-1-rekordiin yhdessä Bengalsin kanssa. Steelers on voittanut kauden neljästä ottelustaan vain yhden, joten joukkueen loppukaudesta on muodostumassa pudotuspelitaistelun suhteen haasteellinen.

Neljäs peliviikko pelataan päätökseen ensi yönä Denver Broncosin kohdatessa Ramsin lisäksi ainoana kaikki ottelunsa alkukaudesta voittaneen Kansas City Chiefsin.

Katso myös:

Ei heikkohermoisille! Tyler Eifertin nilkka vääntyi kammottavalla tavalla – katso video täältä