Kuudes NFL-sunnuntai huipentuu Patriotsin ja Chiefsin huippuotteluun

NFL-runkosarjan kuudes peliviikko huipentuu sunnuntain ja maanantain välisenä yönä pelattavaan New England Patriotsin ja Kansas City Chiefsin väliseen AFC:n huippuotteluun, josta ei panosta ja ennakkolatausta puutu. Jos Cincinnati Bengals ja Pittsburgh Steelers tarjoavat alkuillan kuumimman rivalryn, on illan päättävässä Sunday Night Footballissa tarjolla todellinen kahden huippupelinrakentajan taistelu, kun liigaa lähes 20 vuoden ajan dominoinut Tom Brady kohtaa alkukauden sensaatio Patrick Mahomesin.

Samalla kyseessä on kahden kokeneen valmentajavelhon, Bill Belichickin ja Andy Reidin shakkiottelu, jonka voittajaa on ennakkoon todella vaikea veikata. 5-0-rekordilla kauden avannut Chiefs joutuu Gillette Stadiumilla kovaan paikkaan, kun pelinsä uomiin pikku hiljaa saanut Patriots isännöi sitä isossa tv-pelissä kirkkaiden valojen loisteessa. Jos on Brady ollut parhaillaan juuri kirkkaimmissa valoissa, saattaa Mahomes ansaita omat kannuksensa isojen pelien miehenä tulevana yönä – mikäpä olisi parempi keino kuin lyödä kaikkien aikojen paras pelinrakentaja maalintekokilpailussa koko Amerikan katseiden alla!

Patriots hävisi koko viime kauden aikana vain kolme peliä, nyt kolmas tappio saattaa olla edessä jo kuudennella peliviikolla. Perinteisesti hyvin kautensa aloittava Chiefs puolestaan romahti viime kauden 5-0-alun jälkeen voittaen vain yhden seuraavasta seitsemästä pelistään. Nyt Chiefs nousisi voitolla jo 6-0:aan, mikä takaisi sille samalla tie-breakerit kaikkia AFC:n kovimpia kilpailijoita vastaan.

Nyt erona viime kauteen on 23-vuotias pelinrakentaja Mahomes, joka on alkukaudella heittänyt 14 TD:tä, kaksi syötönkatkoa ja keskimäärin 302 jaardia pelissä Chiefs-hyökkäyksen tehdessä keskimäärin 35 pistettä per ottelu. Liigan tämän hetken seuratuin pelaaja saa nyt vastaansa Patriotsin puolustuksen, jonka takakenttä joutuu koville Chiefsin rautaisen ja monipuolisen hyökkäyksen kynsissä. Takakentällä varsinkin kulmapuolustaja Stephon Gilmore saa ottaa isoa vastuuta syvien pelien pysäyttäjänä. Monipuolinen puolustaja on saanut ehkä turhan paljon rapaa niskaansa kahden viimeisen kauden aikana, sillä läheskään kaikkea vastuuta Pats-puolustuksen epäonnistumisista ei voida kaataa yksin tämän miehen niskaan.

Ottelussa nähdään myös ehkä kahden liigan parhaan sisemmän laitahyökkääjän kohtaaminen, kun Rob Gronkowski isännöi Travis Kelceä. Varsinkin redzonella molempien rooli viimeistelijänä ja tilantekijänä on valtava, ja miesten TD:tä kannattaakin harkita pelikohteeksi myös vedonlyönnin osalta.

Patriotsin hyökkäys on muutenkin kuin eri planeetalta alkukauteen verrattuna, sillä Julian Edelmanin ja Josh Gordonin tulo sekä tulokaskeskushyökkääjä Sony Michelin herääminen ovat tehneet siitä todella monipuolisen tulosyksikön, jota orkesteroi edelleen iskussa oleva 41-vuotias Brady. Pystyykö Chiefsin todella heppoinen puolustus lyömään ollenkaan kapuloita rattaisiin varsinkaan vieraskentällä?

Viime kausi käynnistyi Patriotsin ja Chiefsin välisellä ottelulla, jonka Chiefs yllättäen voitti vieraissa lukemin 27-42. Tälläkin kertaa vuorossa on kahden loistavan hyökkäyksen kohtaaminen ja samalla kierroksen selvästi ennakkoon mielenkiintoisin ottelu, joten herätyskellot soimaan aamulla klo 3.20!

Ota kuunteluun myös NFL Jenarihaiden tämän viikon podcast, jossa mm. tutustutaan lähemmin West Coast -hyökkäykseen.