Seattle Seahawksin omistaja kuollut – lahjoitti eläessään miljardeja hyväntekeväisyyteen

Seattle Seahawksin omistaja Paul Allen on menehtynyt non-Hodgkinin lymfoomaan 65-vuotiaana. Mies osti kotikaupunkinsa NFL-ylpeyden vuonna 1997 ja pelasti seuran muutolta Los Angelesiin. Allenin omistuksessa Seahawksista kasvoi Super Bowl -voittaja sekä yksi liigan parhaista organisaatioista. Allen mm. hankki Seattleen menestysvalmentaja Pete Carrollin sekä rakennutti seuralle hulppean harjoituskeskuksen Lake Washingtoniin.

Parhaillaan Forbes-lehden 21. rikkaimmaksi miljardööriksi tituleerama Allen pysyi aina taka-alalla Seahawksin toiminnassa. Toisaalta omistajan kerrotaan olleen vahvasti kiinnostunut työntekijöidensä hyvinvoinnista. Miehen tiedettiinkin keskustellen työntekijöidensä kanssa lähinnä lajin ulkopuolisista asioista.

Myös NBA-seura Portland Trail Blazersin omistajana tunnetuksi tullut Allen oli elämänsä aikana myös ahkera hyväntekijä, sillä miehen kerrotaan lahjoittaneen peräti kaksi miljardia dollaria 20,3 miljardin omaisuudestaan hyväntekeväisyyteen. Miljardööriomistaja lahjoitti kasapäin rahaa mm. aivotieteen tukemiseen. Vuonna 2014 Allen lahjoitti lisäksi 100 miljoonaa dollaria Afrikan ebolaepidemian hyväksi.