Huippujoukkueet eivät pettäneet odotuksia – Rams ja Chiefs tarjoilivat kauden ylivoimaisesti upeimman NFL-trillerin

Los Angeles Ramsin ja Kansas City Chiefsin väliseltä Monday Night Footballilta odotettiin ennakkoon paljon, sillä vastakkain olivat New Orleans Saintsin ohella kauden kaksi tulivoimaisinta hyökkäysjoukkuetta tähditettynä kahdella nuorella supertähtipelinrakentajalla. Joukkueet eivät totisesti pettäneet ennakko-odotuksia, vaan tarjosivat yleisölle NFL-kauden tähän asti ylivoimaisesti viihdyttävimmän jännitysnäytelmän, jossa laitettiin uusiksi myös MNF-otteluiden vanha piste-ennätys molempien iskiessä pisteitä lähes jokaisella hyökkäysvuorollaan. Lopulta joukkueet jäivät kaikkien aikojen yhden ottelun piste-ennätyksestä vain kahdeksan pisteen päähän.

Kotijoukkue Rams karkasi avausjaksolla jo 13-0-karkumatkalle, mutta tauolle mentiin maali-ilotuksen odotusten mukaisesti 23-23-lukemissa. Toisella jaksolla joukkueet jatkoivat pistetehtailua siitä mihin avausjaksolla jäivät ja pisteitä tehtiin tasaisesti vuorotellen. Puolustusten rooliksi näytti jäävän toimiminen statistin roolissa lukuunottamatta liigan parasta puolustuspelaajaa Aaron Donaldia, joka takoi Chiefs-pelinrakentaja Patrick Mahomesin käsistä peräti kaksi strip sackiä, minkä lisäksi Ramsin Samsom Ebukam palautti tukimiehelle lähes ennennäkemättömät kaksi TD:tä, toisen Donaldin aiheuttamasta strip sackistä ja toisen omalla syötönkatkollaan.

Huolimatta molempien hyökkäysten pistetehtailusta nuoret tähtipelinrakentajat eivät aivan koko aikaa tuntuneet kestävän kirkkaiden valojen loistetta, sillä molemmat rähmäsivät pallon kahdesti. Yksi Mahomesin syötönkatko sekä Rams-virkaveli Jared Goffin rähmäys palautettiin TD:ksi.

Ottelun loppu oli jälleen huikeaa pitkien heittopelien ilotulitusta, jossa johtoasema vaihtui lähes jokaisella hyökkäysvuorolla piste-eron säilyessä muutamassa pisteessä. Chiefs nousi ottelussa 47-51-johtoon vain reilut kaksi ja puoli minuuttia ennen ottelun loppua pakottaen Ramsin omalla hyökkäysvuorollaan touchdownin tekoon. Siihen Rams myös kykeni Gerald Everettin napattua 40 jaardisen TD-heiton, kun pelikellossa oli enää 1.50 minuuttia. Chiefsin oma hyökkäysrynnistys 54-51-tappioasemassa päättyi pelinrakentaja Mahomesin syötönkatkoon, jonka nappasi kauden alla juuri Chiefsistä Rams-paitaan treidattu kulmapuolustaja Marcus Peters. Chiefs-puolustuksen onnistui vielä saada pallo takaisin hyökkäykselle, jolle jäi 50 sekuntia aikaa takoa vähintään jatkoaikaan vaadittavat kolme pistettä. Yritys päättyi kuitenkin jälleen Mahomesin heittämään syötönkatkoon, mikä ratkaisi kauden huikeimman trillerin voiton kotijoukkueelle lukemin 54-51.

Ottelun tahdistöä olivat Ramsi-puolustuskaksikon, Donaldin ja Ebukamin lisäksi molemmat pelinrakentajat Mahomesin takoessa ottelussa ennätyksensä 478 heittojaardia, kuusi TD:tä ja kolme syötönkatkoa Goffin vastatessa 413 jaardilla ja neljällä TD:llä. Hyökkääjistä tulessa olivat varsinkin vieraiden huippunopea laitahyökkääjä Tyreek Hill (215 kiinniottojaardia ja kaksi TD:tä) sekä sisempi laitahyökkääjä Travis Kelce (127 jaardia, TD). Ramsin tehokkain oli 107 kiinniottojaardia raapinut Brandin Cooks. Molemmat joukkueet viettävät tulevana viikonloppuna ansaittua bye weekiä, joten samanlaista ilotulitusta joudutaankin odottelemaan näiden joukkueiden osalta 13. peliviikolle saakka.

Lue myös:

Redskins-pelinrakentaja Alex Smith loppukauden sivussa, paikkaajaksi hankittiin takavuosien kärkivaraus