Kymmenes peliviikko – NFL-fanin väliviikon tuntua

Jos on jokaiselle NFL-joukkueelle merkattu runkosarjaan yksi bye week eli vapaa viikko, voisi kymmenettä peliviikkoa kutsua NFL-fanin väliviikoksi, sen verran lattea ottelukattaus on tarjolla viime viikonlopun huippuotteluiden jatkoksi. Suuremman mielenkiinnon puuttuessa otteluihin voikin lähteä vedonlyöntipuoli edellä, joskin todelliset ylikertoimet loistavat nekin poissaolollaan. Oikean elämän bye weekiä viettävät tällä kertaa Ravens, Vikings, Broncos ja Texans.

Viikon avannut Thursday Night Football Steelersin ja Panthersin välillä oli viikon ehkä ennakkoon odotetuin ottelu, joka sekin lässähti pannukakuksi Steelersin ratkaistua pelin käytännössä ensimmäisellä neljänneksellä. Sunnuntaina vastaavia ylikävelyitä voi odottaa ainakin Kansas Cityssä, jossa liigan paras hyökkäys isännöi liigan surkeinta hyökkäysjoukkuetta Arizona Cardinalsin tullessa kylään. Chiefsillä olisikin hyvä sauma lepuuttaa avainmiehiään vaikeaa loppuohjelmaansa ajatellen.

Klo 20 alkavan slotin päähuomio kohdistuu divisioonakamppailuun Bearsin ja Lionsin välillä. Joukkueet kohtaavat uudestaan jo kahden viikon kuluttua, joten nyt jos koksaan taistellaan tosissaan pudotuspelipaikkojen puolesta. Lionsille kyseessä on pakkovoittojen paikka, mutta miten joukkue pystyy iskemään Khalil Mackin takaisin puolustukseensa saavan Bearsin D:n kimppuun ilman vahvaa heittosuojausta sekä Golden Tatea, joka vaihtoi maisemaa siirtotakarajalla?

Toinen alkuillan mielenkiinnon kohteista ainakin jossain määrin on se, pystyykö Patriotsin rosteria kausi kaudelta tyhjentävä Titans kukistamaan isoveljensä kotikentällään? Joukkueen hidastempoinen hyökkäys joutuu nopeuttamaan peliään pysyäkseen Patriotsin hyökkäyksen pistetahdissa, joskin Rob Gronkowskin puuttuminen tekee Titans-puolustuksen urakasta astetta paria helpomman.

Myös Bengalsin ja Saintsin ottelusta voidaan odottaa pisterikasta, joskin kotijoukkueen ykkös-WR A.J. Greenin puuttuminen käytännössä ratkaisee voiton seitsemän ottelun voittoputkessa etenevälle vierasjoukkueelle. Saintsin hyökkäyksestä löytyy tulivoimaa huolimatta juuri sopimuksen tehneen Dez Bryantin välittömästä loukkaantumisesta. Akillesvamma heti Saints-uran kolmantena päivänä todennäköisesti oli samalla viimeinen sinetti 30 vuotta tällä viikolla täyttäneen konkarin NFL-uralle. Bengals-takapuolustus tulee joka tapauksessa olemaan ongelmissa Michael Thomasin ja kumppaneiden juostessa kentälle.

Klo 23.25 alkavissa otteluissa Packers isännöi Dolphinsia, jonka sairastupa on tällä hetkellä täynnä kuin Stockmann Hulluilla päivillä. Aaron Rodgersilla ei liene vaikeuksia tehtailla taululle riittävää pistemäärää takaamaan kotijoukkueen voittoa. Parin viikon takaisen Rams-Seahawks-divarikohtaamisen uusinnassa Rams yrittää paluuta voittokantaan viime viikolla tulleen kauden avaustappion jälkeen. Seahawksilla oli kotonaan kaikki eväät aina voittoon saakka, mutta ilman loistavan kotiyleisön tukea joukkueen on vaikea nähdä pelkän vahvan juoksuhyökkäämisen avulla päihittävän liigan edelleen kovimpiin nippuihin lukeutuvaa kotijoukkuetta.

Viikonlopun mielenkiintoisin vääntö käydään suomalaisittain huonoimpaan katseluaikaan, kun maanantain puolella klo 3.25 starttaavassa Sunday Night Footballissa kohtaavat toisiaan todella vihaavat Philadelphia Eagles ja Dallas Cowboys. Eaglesin kauden avauspuolikas sujui 4-4-rekordilla Cowboysin aloitettua 3-5-statistiikalla. Onkin sanomattakin selvää, että näiden joukkueiden kohtaamiset ratkaisevat jopa divisioonan pudotuspelijoukkueen nimen, toki 5-3-rekordin Redskinsillä on oma sanansa sanottavanaan. Joukkueet kohtaavat seuraavan kerran viikolla 14, mutta varsinkin Cowboysin pudotuspelihaaveille voitto todella vihamielisen Lincoln Financial Fieldin edessä olisi eräänlainen välimestaruus.

Laajemmat otteluennakot tulossa jälleen ensi viikolla, kun tarjolla on jälleen parikin todellista huippuottelua. Nyt ei muuta kun hyvää isänpäivää kaikille isille!