Nämä 14 NFL-ennätystä saatetaan laittaa uusiksi tällä kaudella

Kulunut NFL-kausi on ollut uusien sääntötulkintojen myötä varsinaista hyökkäysten juhlaa, minkä seurauksena useat vanhat ennätykset ovatkin lentämässä tällä kaudella romukoppaan. Seuraavassa 14 kategoriaa, joissa ennätyksiä saatetaan hyvinkin laittaa uusiksi ennen runkosarjan päättymistä.

Heitetyt TD:t

Peyton Manningin kauden 2013 runkosarjassa heittämät 55 TD:tä ovat tätä menoa liipaisimella Chiefsin nuoren pelinrakentajan Patrick Mahomesin heitettyä Monday Night Footballissa kuusi TD:tä, mikä nosti ilmiömäistä kautta pelaavan miehen kokonaislukeman 37:ään. Kun vielä viisi Chiefsin runkosarjaottelua on pelaamatta, on Mahomes 54 TD:n tahdissa. Sauman ketsuppeihin ovat siis olemassa.

Heittojen onnistumisprosentti

Ennätyksen kolmesti kausen 2009 jälkeen rikkonut Drew Brees on laittamassa paremmaksi vielä viime kaudenkin 72% heittotarkkuudestaan. Hirmuiskussa olevan Saints-hyökkäyksen kokenus kenraali on osunut heitoissaan käsittömättömällä 76,9 prosentin tarkkuudella, joten uusi ennätys nähnee päivän valon jälleen runkosarjan päätteeksi.

Passer rating

Breesin lukema 126,9 on sekin ilmiömäinen ja tällä hetkellä mies onkin laittamassa Aaron Rodgersin seitsemän vuoden takaisin noteerauksen 122,5 uusiksi heittämällä.

Onnistuneet heitot

Vikingsin Kirk Cousins on heittänyt 10 ottelussa 289 onnistunutta heittoa, mikä antaisi tasaisen tahdin taulukolla lopulliseksi lukemaksi 462. Drew Breesin ennätys toissa kaudelta on 471 onnistunutta heittoa.

Yli 5000 heittojaardia

Dan Marino ylitti rajapyykin ensimmäisenä kaudella 1984, Brees seuraavana vasta 2008. Breesillä yli 5000 jaardin kausia on viisi, muilla nykypelinrakentajista ei kenelläkään yli yhtä! Kaudella 2011 maagiseen rajapyykkiin ylsivät Breesin lisäksi Tom Brady sekä Matthew Stafford. Tähän saattaa olla luvassa pikainen muutos, sillä tällä kaudella Mahomes, Matt Ryan, Jared Goff sekä Ben Roethlisberger ovat kaikki yli 5000 jaardin vauhdissa. Aaron Rodgers on hänkin 4900 jaardin vauhdissa, joten luvassa on joka tapauksessa kaikkien aikojen paras kausi pelinrakentajien heittojaardirintamalla. Brees puolestaan on tällä hetkellä 4700 jaardin tahdissa.

Säkitykset

Liigan tilastoa johtava Ramsin megatähtipuolustaja Aaron Donald johtaa tilastoa 14,5 säkityksellään, mikä ennakoi tasaisen vauhdin taulukolla 21 säkityksen runkosarjaa. Kolmessa runkosarjan avauspelissään kokonaan ilman säkityksiä jäänyt Donald on iskenyt viidessä edellisessä ottelussa 10,5 säkkiä, joten Michael Strahanin 21,5 säkityksen ennätys on nykykunnolla sekin mahdollisuuksien rajoissa.

Joukkueen pisteet

Saints on takonut pisteitä 37,8 pisteen keskiarvolla, mikä uhkaa Broncosin kauden 2013 ennätystä (37,88). Manningin Broncos ylsi runkosarjassa 606 pisteeseen, Saintsin nykytahti taas enteilee 605 pisteen sesonkia. Viikmeisen kolmen viikon aikana joukkue on tehtaillut keskimäärin 48 pistettä ottelua kohti. Kuudesti yli 40 pistettä takonut Saints on enää yhden ottelun päästä jaetusta ennätyksestä, seitsemästä yli 40 pisteen ottelusta.

Päästetyt jaardit

Saints päästi Sean Paytonin pelikieltokaudella 2012 7042 jaardia. Bengalsin tämän kauden “puolustus” on päästänyt keskimäärin 449,4 jaardia per ottelu, mikä enteilee 7200 päästetyn jaardin “ennätystä”.

Kiinniotot

Sekä Vikingsin Adam Thielen että Saintsin Michael Thomas ovat matkalla 130 kiinnioton runkosarjaan. 130 kiinniottoa on toistaiseksi rikottu kolmesti Marvin Harrisonin pitäessä hallussaan ennätystä 143 kaudelta 2002.

Sisemmän laitahyökkääjän kiinniotot

Jason Wittenin ennätys 110 kiinniottoa kaudelta 2012 saattaa hyvinkin olla paperia Eaglesin Zach Ertzin käsittelysså. joka on matkalla 123 kiinnioton kauteen.

Keskushyökkääjän kiinniotot

Monipuolinen Matt Forte nappasi 102 kiinniottoa kaudella 2014. Tällä kaudella 100 kiinnioton rajan saattaa puhkoa peräti neljä keskushyökkääjä, sillä sekä Patriotsin James White (66), Giantsin Saquon Barkley (64), Panthersin Christian McCaffrey (60) ja Saintsin Alvin Kamara (56) omaavat mahdollisuudet rajapyykin rikkomiseen.

Kiinniottojaardit

Heittojaardien todellisena Graalin maljana pidetään 2000 jaardin rajapyykkiä. Lähimmäksi rajaa on päässyt 1964 kaudella 2012 takonut Calvin Johnson. Miehen lisäksi vain kolme pelaajaa on yltänyt yhden runkosarjan aikana 1800 kiiniottojaardiin. Julio Jonesista on tulossa tätä tahtia ensimmäinen kahdesti rajapyykin rikkonut laitahyökkääjä, sillä Falcons-tähti on matkalla 1853 jaardin sesonkiin. Miehen ennätys 1871 jaardia on peruja kaudelta 2015. Kolmesti urallaan 250 jaardin rajan ottelussa rikkonut Jones pystyisi samanlaisilla suorituksilla jopa rikkomaan maagisen 2000 jaardin rajapyykin.

Bears-ennätys heitetyissä jaardeissa ja touchdowneissa

Kukaan vuonna 1920 perustetun Chicago Bearsin pelinrakentajista ei ole vielä yltänyt kertaakaan 4000 heittojaardin tai 30 TD:n kauteen. 2469 jaardia ja 20 TD:tä tauluun tällä kaudella iskenyt Mitchell Trubisky saattaa tähän yltää, joskin miehen olkapäävamma saattaa vesittää haaveet ennätystehtailusta tämän kauden osalta.

Eniten touchdowneja yhden kauden aikana

17 TD:tä tällä kaudella iskenyt Rams-keskushyökkääjä Todd Gurley jäi ilman TD:tä MNF:ssa, jossa mätettiin kaikkiaan 14 TD:tä. Tuota ennen mies oli tehnyt vähintään yhden maalin 10 edellisessä ottelussa! LaDainian Tomlinsonin 31 TD:n yhden kauden ennätys on siis mahdollisuuksien rajoissa, joskin se vaatisi loppukaudesta kolmea tehtyä TD:tä per ottelu.