Nyt se on varmaa – Le’Veon Bell ei pelaa NFL:ssä tällä kaudella

Leveon Bell, Pittsburgh Steelers

Liigan pisimpään jatkunut sopimussaaga sai vihdoin päätöksensä tiistaina, kun takaraja Pittsburgh Steelersin tähtikeskushyökkääjä Le’Veon Bellin franchise tagin allekirjoittamiselle tuli täyteen. Koko alkukauden tägin allekirjoittamisesta kieltäytynyt ja lähes miljoona dollaria viikottain pöydälle sen myötä jättänyt Bell ei saapunut allekirjoittamaan miehelle ennen kauden alkua annettua toista peräkkäistä franchise tagia, mikä tarkoitti samalla sitä ettei megatähteä nähdä kentällä tällä kaudella. Bellin ansiot kaudesta olisivat olleet tägin mukaan 14,45 miljoonaa dollaria.

Samalla varmistui erittäin suurella todennäköisyydellä se, ettei viisi kautta Steelersiä edustanut ja kahdesti 1. All-Pro-kentälliseen valittu 26-vuotias edustane pittsburghilaisseuraa enää tulevaisuudessakaan. Steelers asettanee miehen päälle kauden jälkeen ns. transition tagin, mikä antaa Bellille luvan neuvotella vuoden sopimuksesta muualle jättäen Steelersille kuitenkin mahdollisuuden vastata tähän tarjoukseen. Steelers puolestaan on oikeutettu korvaukseen jättämällä toisaalta tulevan tarjouksen mätchäämättä, mikä takaa sille edes jonkinlaisen korvauksen liigan parhaimpiin keskushyökkääjiin kaudesta 2014 kuuluneesta entisestä 2. kierroksen varauksestaan.

Steelersin ja Bellin sopimuskuviot muuttuivat likaisiksi keskushyökkääjän vaadittua itselleen pelipaikan pelaajalle ennen kuulumatonta pitkää jatksopimusta 17 miljoonan dollarin kausipalkalla. Steelersin tiedettiin tarjonneen tähdelle 7-vuotista, 70 miljoonan dollarin pahvia, joka ei ollut lähelläkään miehen omia vaatimuksia. Liigan muista keskushyökkääjistä vain Todd Gurley ja David Johnson pääsevät edes yli yhdeksän miljoonan dollarin kausikohtaisiin palkka-ansioihin, joten Bellin palkkavaatimuksia voidaankin syystä pitää varsin kovina.

Steelersin ykköskeskushyökkääjäksi Bellin tilalle noussut toisen kauden NFL-pelaaja James Conner lienee saagan suurin hyötyjä, onhan marginaalirooliin ilman Bellin puuttumista kaavailtu 23-vuotias tykittänyt tällä kaudella jo 1158 kokonaisjaardia ja 11 TD:tä yhdeksässä pelaamassaan ottelussa.

Lue lisää NFL:n franchise tag -säännöstä täältä.