Redskins-pelinrakentaja Alex Smith loppukauden sivussa, paikkaajaksi hankittiin takavuosien kärkivaraus

Järkyttävästä loukkaantumissumasta tälläkin kaudella kärsivä Washington Redskins koki pahimman mahdollisen kolauksen pudotuspelihaaveilleen sunnuntaina, kun sen pelinrakentaja Alex Smith mursi sekä sääri- että pohjeluunsa jouduttuaan J.J. Wattin ja Kareem Jacksonin säkityksen kohteeksi ottelussa Houston Texansia vastaan. 33-vuotiaan täksi kaudeksi Chiefsistä pääkaupunkiin siirtyneen kokeneen pelinrakentajan kausi on paketissa, mikä pakotti samalla 6-4-rekordillaan edelleen NFC Eastiä johtavan Redskinsin pelaajamarkkinoille. Seura nappasikin vapailta markkinoilta loppukaudeksi riveihinsä vuoden 2009 1. kierroksen 5. varauksen, 32-vuotiaan Mark Sanchezin.

Vuosina 2009-2012 New York Jetsin ykköspelinrakentaja toiminut, urallaan odotuksiin nähden pahemman kerran flopannut Sanchez on nähty viimeisen viiden kauden aikana kentällä vain 15 ottelussa miehen saatua satunnaisesti pelivastuuta useamman joukkueen varapelinrakentajana. Miehen palkkaamisen suurin syy lieneekin se, että useat Redskinsin hyökkäyksen valmentajista tuntevat miehen jo tämän Jets-ajoilta. Sanchezin peliaika Redskinsissä jäänee silti lähtökohtaisesti vähiin, sillä seura luottaa loppukaudella lähtökohtaisesti Smithin kakkosmiehenä alkukaudella toimineeseen Colt McCoyhin, joka paikkasi Smithiä varsin mallikkaasti Texansia vastaan kärsityn 21-23-tappio-ottelun lopussa.

32-vuotias McCoy toimi Brownsin ykköspelinrakentajana kaudella 2013, mutta tuon jälkeen mies on nähty kentällä vain 16 ottelussa. Viimeiset viisi kautta veteraani on toiminut Redskinsin varapelinrakentajna. McCoyn urakka loppukaudella tuleekin olemaan valtava, sillä lähes koko hyökkäyksen linjansa sekä tärkeitä skill-pelaajia sairastuvalleen menettänyt joukkue kohtaa vielä mm. kahteen otteeseen divisioonavastus Philadelphia Eaglesin, joka kärkkyy pudotuspelipaikkaa kahden voiton päässä pääkaupunkilaisista. Tulevan sunnuntain vierasottelussa vastaan asettuva Dallas Cowboys kärkkyy sekin Redskinsin hallussa pitämää pudotuspelipaikkaa vain voiton päässä. McCoy, Sanchez tai kuka ikinä Redskinsin pelinrakentajavastuuta loppukaudella kantaakin joutuu joka tapauksessa valtavan haasteen eteen.

Smithin sunnuntaisessa loukkaantumisessa oli kaiken lisäksi mielenkiintoinen yhteläisyys entisen Redskins-tähtipelinrakentaja Joe Theismannin uran päättäneen loukkaantumisen kanssa. Vuoden 1983 MVP ja Super Bowl -voittaja loukkaantui päivälleen 33 vuotta aiemmin samalla 40 jaardin linjalla. Molemmissa taklaavana osapuolena oli kolminkertainen vuoden paras puolustaja, joita on sattumoisin liigan historiassa juurikin tuo kaksi kappaletta. Molemmat ottelut myös päättyivät lukemiin 21-23.

Smithiä loukkaantumisen sattuessa säkittänyt J.J. Watt pahoitteli tuoreeltaan Smithin tilannetta Twitter-tilillään:

Katso video Smithin loukkaantumisesta täältä.