Yhteenveto NFL:n siirtotakarajan tapahtumista

NFL:n tämän vuotinen siirtotakaraja umpeutui tiistaina, joten ennen tulevan viikonlopun ennakkopakettia lienee aika lyödä nippuun viime hetken tärkeimmät treidit ja niiden voittajat sekä hävinneet osapuolet. Omat kommenttisi siirtoihin liittyen voit jättää Facebook-sivuillemme.

Golden Tate, Lions -> Eagles

Kokeneen, viimeistä sopimuskauttaan pelaavan Taten hankinta nostaa Eaglesin kauden ensimmäisellä puoliskolla tökkineen heittohyökkäyksen vaarallisuusastetta huomattavasti. Hinta 30-vuotiaasta konkarista oli 3. kierroksen varausvuoro, joten Eagles panostaa tosissaan nykyhetkeen ja Super Bowlin uusimiseen. Tosin Taten lähtiessä Eagles saa kompensaatiopickin miehestä, mikä puolestaan tekee riskistä ymmärrettävämmän.

Eagles-käskijä Doug Pederson on erikoistunut tekemään pelejä keskeltä, joten kaksi kovaa sisempää laitahyökkääjää (Zach Ertz ja Dallas Goedert) yhdistettynä Tatella vahvistuneeseen WR-osastoon tekee Eaglesistä todella vaarallisen heittopelijoukkueen loppukaudeksi. Lisää yksityiskohtia siirrosta löydät täältä.

Demaryius Thomas, Broncos -> Texans

Toinen nimekäs laitahyökkääjäsiirto vei koko uransa Broncosin edustaneen Thomasin Texansiin, joka kaipasi kipeästi tukea DeAndre Hopkinsille Will Fullerin loukkaannuttua. Thomas ei vanhemmilla päivillään ole enää liigan räjähtävimpiä laitahyökkääjiä, sen sijaan Texans sai miehestä varman kiinniottajan ja hyvän pukukoppipelaajan. Varsinkin luotettavan TE:n puuttuessa Thomasin rooli slanttipeleissä korostuu loppukaudella merkittävästi. Mies tienaa tulevasta kaudesta 14 miljoonaa dollaria, joten saadakseen jatkaa sopimuksensa loppuun Thomasin on näytettävä välittömästi arvonsa uudessa joukkueessaan. Mielenkiintoa lisää tulevan viikonlopun debyyttiottelu vanhan seuran Broncosin vieraana Denverissä.

Broncosin kannalta siirto on ymmärrettävä, sillä joukkue sai samalla raivattua palkkakatostaan Thomasin mittavan sopimuksen, minkä myötä tulokas-WR Courtland Suttonia voidaan ajaa sisään pelisysteemiin loppukaudella entistä isommalla roolilla. Lue lisää Thomasin siirrosta täältä.

Ty Montgomery, Packers -> Ravens

Viime viikon potkunpalautuksessa tulleen ratkaisevan fumblen rähminyt ja Packersissa epäsuosioon ajautunut Montgomery saa uuden startin Ravensissa. Keskushyökkääjä auttaa Ravensin hyökkäyspeliä varsinkin heittopeleissä. 7. kierroksen varausvuoro oli molempien kannalta varsin sopiva korvaus syvyyspelaajasta.

Ravensin hyökkäyksen suuren ongelma on tällä kaudella ollut juoksupeli, johon tosin on vaikuttanut kolmen avauksen linjapelaajan loukkaantuminen. Juoksupeliin Montgomery ei tuo mitään uutta, sen sijaan heittopelien kiinniottajana mies on omiaan tuomaan lisäsyvyyttä Ravens-hyökkäykseen.

Ha Ha Clinton-Dix, Packers -> Redskins

Kaikki alkukauden downit Packers-puolustuksen takakentällä pelannut safety lähetettiin Redskinsiin. Vuoden 2014 avauskierroksen varaus pelaa sopimuksensa viimeistä kautta, mutta 4. kierroksen varausvuoroa vastineena voidaan silti pitää yllättävän alhaisena korvauksena. Pro Football Focusin pisteytyksen mukaan mies on toisen Redskins-safety D.J. Swearingerin ohella toinen parhaiten rankatuista safetyistä alkukaudella, joten takakenttä on nyt enemmän kuin kunnossa. Yhdistettynä helpohkoon loppuohjelmaan Redskinsillä on nyt todelliset mahdollisuudet nousta mukaan pudotuspeleihin.

Kolme syötönkatkoa alkukaudesta napsinut Clinton-Dix valittiin liigan tähdistöotteluun toissa kaudella, ja kaikkiaan viidettä kauttaan liigassa pelaava 25-vuotias on napannut urallaan komeat 14 syötönkatkoa runkosarjassa pelaamissaan 71 ottelussa.

Dante Fowler, Jaguars -> Rams

Jaguars kauppasi muutaman vuoden takaisen avauskierroksen 3. varauksensa Dante Fowlerin ennestään todella kovalla rosterilla operoivaan Ramsiin, jossa Jagsissa flopannut puolustuksen endi pääsee ottamaan uuden alun urallaan. Fowler tuo syvyyttä Ramsin ulomman passrusherin paikalle, joskin vaihdossa annetut 3. ja 5. kierroksen varausvuorot ovat melko korkea hinta kaksi sökkiä tällä kaudella raapaisseesta 24-vuotiaasta. Siirto korostaa entisestään Ramsin olevan tosissaan juuri nyt. Viime kaudella kahdeksan säkitystä merkkauttanut Fowler pelasi alkukaudella vain 32 prosenttia Jaguarsin puolustuksen snäpeistä.

DRC lopettaa

Dominique Rodgers-Cromartie ilmoitti lopettavansa uransa. Vuodesta 2008 liigassa pelannut 32-vuotias kulmapuolustaja edusti alkukaudella Oakland Raidersiä. Vuoden 2008 1. kierroksen 16. varaus valittiin urallaan kahdesti liigan tähdistöotteluun, viimeksi kaudella 2015.

Brandon Marshall ulos Seahawksista

Kokenut takavuosien megatähti jäi Seahawksissa todella pieneen rooliin miehen napattua alkukaudella vain 11 kiinniottoa, eikä seura nähnyt miehelle käyttöä loppukauden rosterissaan. Kahdeksan kertaa urallaan 1000 kiinniottojaardin rajan rikkonut 34-vuotias on kuusinkertainen tähdistöpelaaja, joka valittiin liigan 1. All-Pro-joukkueeseen kaudella 2012.