NFL:n runkosarja päätökseen – kahdet päävalmentajapotkut julkistettiin saman tien

NFL:n runkosarja pelattiin päätökseensä maanantain vastaisena yönä. Viimeinen peliviikko tarjosi vielä paljon jännitettävää, kun avoinna oli muutaman pudotuspelipaikan lisäksi suoria paikkoja Divisional-kierrokselle.

AFC Southin puolella koettiin käsittämätön kausi, kun viime kauden jumbojoukkue Houston Texans nappasi divisioonan ykköspaikan samalla kun viime kauden divisioonavoittaja Jacksonville Jaguars jätettiin tylysti divisioonan viimeiseksi. Kyseessä oli ensimmäinen kerta amerikkalaisten suurten ammattilaisliigojen historiassa, jolloin divisiooniensa ykkönen ja jumbo vaihtoivat paikkaa yhdessä vuodessa.

Hallitseva mestari Philadelphia Eagles selvitti tiensä pudotuspeleihin niukasti sen voitettua päätöskierroksella Washington Redskinsin vieraissa 0-24. Kun Eaglesin kanssa pudotuspelipaikasta kisannut Minnesota Vikings taipui samaan aikaan kotonaan Chicago Bearsille lukemin 10-24, tarkoitti tulos Eaglesin nousua kuilun partaalta pudotuspelijoukkueeksi.

AFC:n suorat paikat Divisional-kierrokselle menivät lopulta Kansas City Chiefsille sekä New England Patriotsille. 10. kertaa peräkkäin divisioonansa voittanut Patriots voitti kauden kaikki kahdeksan kotipeliään. Patriotsia paremman rekordin (12-4) netonnut Los Angeles Chargers aloittaa pudotuspelit Wild Card -kierrokselta sen jäätyä Chiefsin taakse divisioonansa kakkkoseksi tie-breakerin myötä. Chargers kohtaa Wild Card -kierroksella Baltimore Ravensin Houston Texansin isännöidessä myöhäisillan ottelun Tennessee Titans – Indianapolis Colts voittajaa.

NFC:n puolella suorat Divisonal-paikat menivät New Orleans Saintsille sekä Los Angeles Ramsille, jotka näin ollen pääsevät aloittamaan pelinsä kotikentällä Wild Card -joukkueiden ratkottua ensin muut Divisional-kierroksen paikat. NFC:n Wild Card -kierroksen otteluparit ovat Bears-Eagles sekä Seahawks-Cowboys.

Kahdet valmentajapotkut saman tien

Kaksi heikon kauden pelannutta joukkuetta ilmoittivat samalla päävalmentajapotkuista, kun sekä Tampa Bay Buccaneers että New York Jets laittoivat pääkäskijänsä kilometritehtaalle. Viisi kautta Buccaneersia valmentanut Dirk Koetter sai lähteä 5-11-rekordiin päättyneen kauden päätteeksi. Myös Jets sai tarpeekseen Todd Bowlesista. Neljättä kauttaan seuraa valmentanut koutsi sai lähteä 4-12-rekordin tuoman likapyykin mukana.

Draftin kärki ja tilastoykköset

Tulevan varaustilaisuuden ykkösvaraus kuuluu puolestaan Arizona Cardinalsille, joka jäi koko NFL:n viimeiseksi kolmella voitollaan. Draftin seuraavat varausvuorot menivät San Fransisco 49ersille, New York Jetsille sekä Oakland Raidersille.

Runkosarjan juoksujaarditilaston voitti Cowboysin Ezekiel Elliott 1434 jaardilla. Giantsin tulokas Saquon Barkley oli kakkonen 1307 jaardin lukemallaan. Heittojaarditilaston kärkipaikan nappasi Falconsin Julio Jones (1677) ennen Texansin DeAndre Hopkinsia (1572). Falconsin pelinrakentaja Matt Ryan nappasi heittojaarditilaston kärkipaikan lukemalla 4924 jaardia. Puolustajista säkityskuninkuuden nappasi Ramsin Aaron Donald 19,5 säkityksellään.