NFL Wild Card -kierrosennakko osa 1/2

NFL:n pudotuspelit käynnistyvät tulevana iltana ja yönä kahden ottelun voimin. Texans-Colts avaa Wild Card -kierroksen lauantain myöhäisillassa, Cowboys-Seahawks-ottelupari puolestaan täydentää yön sunnuntain vastaisena yönä. Seuraavassa ennakkoa näihin otteluihin.

Kaksi muuta ottelua, Ravens-Chargers sekä Bears-Eagles ovat vuorossa Suomen aikaa sunnuntai-iltana. Ennakot näihin tulossa myöhemmin.

Houston Texans – Indianapolis Colts

AFC Eastin kärkikaksikko kohtaa toisensa pudotuspelien alkajaisiksi lauantaina kello 23.35 starttaavassa ottelussa. Runkosarjakohtaamisissa molemmat voittivat omat vierasottelunsa, joten kyseessä on todella tasainen matchup. Kaksi huippupelinrakentajaa tuovat otteluun oman herkullisen lisämausteensa.

Texansin hyökkäys on yhtä kuin Deshaun Watson ja DeAndre Hopkins. Hopkinsin runkosarja oli käsittämätön – 115 kiinniottoa ilman ainuttakaan pudotusta on mielipuolinen saldo. 1572 kiinniottojaardia ja 11 TD:tä kertoo kaiken – Hopkins on hyökkäykselle kaikki kaikessa. Juoksuhyökkäyksen puolella Lamar Miller tuo edun kotijoukkueelle.

Coltsin puolustuksen ase on sen frontti. Mikäli se onnistuu murskaamaan Texansin surkean hyökkäyksen linjan, saattaa illasta muodostua kotijoukkueen hyökkäykselle painajaismainen. Texansin linja päästi lävitseen eniten säkityksiä runkosarjassa, yhteensä 62 kappaletta! Samaan aikaan tähtilaitahyökkääjä Hopkins saa päälleen jatkuvasti vähintään tuplavartioinnin. Kaiken kaikkiaan Coltsin puolustus on edelliskausiin verrattuna kuin eri planeetalta.

Colts-pelinrakentaja Andrew Luck on saanut vihdoin alleen terveen kauden, mikä nosti joukkueen samantien takaisin uskottavien organisaatioiden joukkoon. Kolmansien downien onnistumisprosentti on liigan parhaimmistoa, samoin redzonella Coltsin hyökkäys on yksi liigan kovimmista, Texans-puolustus taas yksi heikoimmista. Coltsin saadessa vyörytettyä hyökkäyksiään maalialueelle sen pysäyttäminen onkin hankalaa.

Coltsin hyökkäyksen linja pelasi viisi peräkkäistä ottelua päästämättä vastustajan puolustusta säkittämään Luckia ainuttakaan kertaa! J.J. Wattilla ja kumppaneilla onkin vastassaan todella kova haaste. Runkosarjakohtaamisissa Texans-puolustus nappasi Coltsia vastaan neljä ja kaksi säkitystä.

Coltsin nykyinen neljän ottelun tappioputki on NFL:n tämän hetken pisin yhdessä Chicago Bearsin kanssa. Tästä ottelusta onkin luvassa todella viihdyttävä startti Wild Card -kierrokselle! Colts nouseekin Texansin kotiedusta huolimatta monien asiantuntijoiden papereissa ottelun voittajasuosikiksi.

Dallas Cowboys – Seattle Seahawks

Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä kello 3.35 starttaavasta NFC:n ensimmäisestä Wild Card -kamppailusta voidaan odottaa todella juoksupainotteista näytöstä molempien hyökkäyksen perustuessa pelinsä täysin juoksun varaan.

Lähes koko puolustuksensa offseasonilla uusiksi laittaneella Seahawksilla ei pitänyt olla mitään saumaa pudotuspelitaisteluun, mutta niin vain joukkue voitti runkosarjassa 10 ottelua. Seahawksin pelinrakentaja Russell Wilsonin pudotuspelitilasto näyttää lukemaa 8-4. Cowboysin Dak Prescottilla taas on rekordissaan vain yksi hävitty pudotuspeliottelu. Etu pelinrakentajien kamppailussa kääntyy muutenkin selvästi terrierimäisen Super Bowl -voittaja Wilsonin suuntaan.

Redzonella Cowboys-hyökkäys on liigan kolmanneksi heikoin, Seattle puolestaan neljänneksi paras. Siinä missä Cowboysin hyökkäyspeli nojaa periaatteessa täysin liigan parhaan keskushyökkääjä Ezekiel Elliottin varaan, löytyy Seattlelta vaarallisia heittokohteitakin Doug Baldwinin ja Tyler Lockettin johdolla.

Puolustuksessa Seattlen nelikko Bobby Wagner, Frank Clark, K.J. Wright ja Jarran Reed on aivan ratkaisevassa roolissa. Miesten on pidettävä Prescott kiireisenä, jolloin Cowboys-pelinrakentaja joutuu turvautumaan hätäisiin ratkaisuihin, mikä taas nostaa pallonmenetysten riskiä oleellisesti. Cowboys-puolustuksen olisi puolestaan saatava kuriin Wilsonin omat juoksupelit.

Ottelun kulku on mitä suurimmalla todennäköisyydellä todella juoksupainotteista runttaamista, joten se joukkue joka onnistuu välttämään pallonmenetykset edeten silti tehokkaammin tulee lopulta viemään voiton vähämaaliseksi ennakoidusta väännöstä. Seahawks on NFL:n runkosarjan paras joukkue turnovereissa (+15). Cowboysin turnover-suhde puolestaan on +3. Seahawksille voittoon riittäneekin varman juoksupelin lisäksi muutama iso heittopeli, joihin Russell Wilson on mies paikallaan.

Viihdyttävää heittorallia ottelusta lienee turha odottaa, joskin kunnon vanhan ajan juoksumyllyä on tarjolla sitäkin enemmän.

Ennakot sunnuntain otteluihin Ravens-Chargers sekä Bears-Eagles tulossa myöhemmin.