Pittsburgh Steelers käynnisti neuvottelut Ben Roethlisbergerin jatkosopimuksesta

Pittsburgh Steelersin presidentti Art Rooney II kertoi keskiviikkona seuran aloittaneen jatkosopimusneuvottelut pitkäaikaisen pelinrakentajansa Ben Roethlisbergerin ja tämän agentin kanssa.

– Olemme aloittaneet neuvottelut jatkon suhteen. Mielestäni Benillä on joitakin hyviä vuosia jäljellä. Sanoisin hänen olevan yhä lähellä uransa primea (parhaita pelivuosia), Rooney kertoo NFL:n konferenssipuhelussa.

– Kuten olemme viime aikoina nähneet, monet pelinrakentajat pelaavat vielä 40-vuotiainakin liigassa. Mielestäni ei ole ainuttakaan syytä sille, etteikö Ben voisi pelata vielä monia vuosia. Tämä on tavoitteemme jatkossa, Rooney toteaa.

36-vuotiaalla Roethlisbergerillä on nykyisessä sopimuksessaan jäljellä vielä yksi pelivuosi. Miehen tulevan kauden palkkakattoon laskettava palkkasumma on 23,2 miljoonaa dollaria, josta peruspalkan osuus on 12 miljoonaa dollaria. Tulevan sopimuksen tarkoitus on samalla laskea miehen cap hitiin laskettavaa summaa erilaisin sopimusteknisin järjestelyin.

Vuodesta 2004 asti Steelersin ykköspelinrakentajana toiminut Big Ben on voittanut urallaan kaksi Super Bowlia. Mies oli tämän kauden pelinrakentajien heittojaarditilaston ykkösnimi 5129 heittojaardillaan. Steelers jäi kaikesta huolimatta pudotuspelien ulkopuolelle vasta viidettä kertaa miehen uran aikana.