Super Bowl LIII – Vuoden odotetuin jenkkifutistapahtuma on täällä!

Historian 53. Super Bowl pelataan helmikuun 3. päivä Atlantan Mercedes-Benz Stadiumilla, ja luvassa on jälleen yksi varmasti koko vuoden upeimmista urheiluspektaakkeleista. Värikkään ja vauhdikkaan kauden päätteeksi finaaliin asti ylsivät Los Angeles Rams sekä New England Patriots, joka tavoittelee taas mestaruutta viime kauden finaalitappion jälkeen.

Luvassa on siis taatusti kiihkeä ja viihdyttävä ottelu, sillä molemmat joukkueet kuuluvat omien konferenssiensa eniten pisteitä tehtailleisiin joukkueisiin. Lue alta lisää Ramsin ja Patriotsin etenemisestä finaaliin ja tee oma veikkauksesi vuoden 2019 Super Bowlin tapahtumista.

Los Angeles Ramsin tie Super Bowliin

Los Angeles Ramsin ja New Orleans Saintsin välinen konferenssifinaali tullaan varmasti muistamaan ikuisesti uskomattomasta tuomarivirheestä, joka käytännössä katsoen ratkaisi ottelun Ramsille – tai vähintäänkin se riisti Saintsilta lähes varman voiton.

Ottelu oli pelaamatta alle 2 minuuttia, kun Saintsin Tommylee Lewis valmistautui ottamaan syötön vastaan noin 10 jaardin päässä maalialueesta. Ramsin Nickell Robey-Coleman kuitenkin taklasi Lewisia sääntöjen vastaisesti, mutta jostain käsittämättömästä syystä tilanteesta ei vihelletty rangaistusta syötönkatkosta.

Mikäli Saints olisi päässyt pelaamaan aikaa ja tekemään tilanteen päätteeksi potkumaalin, olisi New Orleans edennyt Super Bowliin. Mutta toisin kuitenkin kävi. Taklauksen aikaan tilanne oli tasan 20-20, eikä Rams ollut edes käynyt johdossa koko ottelun aikana.

Jatkoajalla nähtiin kuitenkin yksi NFL-historian upeimmista potkumaaleista, josta vastasi Ramsin Greg Zuerlein. Los Angelesin juhlat alkoivat Zuerleinin tykittäessä pelivälineen vastustamattomasti tolppien väliin 57 jaardista.

New England Patriotsin tie Super Bowliin

Jos ei Los Angelesin tie finaaliin ollut helppo, sitä se ei ollut myöskään New England Patriotsille. Ratkaisu venyi jatkoajalle myös Patriotsin ja Kansas City Chiefsin välisessä konferenssifinaalissa, jonka ratkaisun pääarkkitehtinä hääri kukapa muukaan kuin Patriotsin pelinrakentaja Tom Brady.

Patriotsin ja Chiefsin välisen matsin puolivälissä vierasjoukkue New Englandilla oli 14-0 johto, mutta toisella puoliskolla peli ei enää ollut näin yksipuolista. Etenkin viimeisen neljänneksen aikana johtoasema vaihtui useaan otteeseen, ja hetken aikaa näytti siltä, että joukkueista kumpi tahansa voi selviytyä jatkoon.

Ottelun varsinaisella peliajalla näytti jo siltä, että Patriots etenee loppuotteluun pistejohtonsa turvin. Chiefsin Harrison Butker kuitenkin tasoitti vain 11 sekuntia ennen loppua 37 jaardin potkumaalilla, ja jatkoajalle lähdettiin 31-31 tasatilanteesta.

Jatkoajalla Patriots kuitenkin piti pintansa vakuuttavalla pelillä, joka ratkesi 75 jaardia kattaneeseen hyökkäysvuoroon. Rex Burkhead juoksi kolme kertaa ja ratkaisi ottelun parin jaardin touchdownillaan, jolla Patriots nappasi voiton 37-31.

Löydä parhaat kertoimet ja sivustot Super Bowl -vetoihin

Kuten aiempinakin vuosina, myös vuoden 2019 Super Bowliin on tarjolla tukku erilaisia vedonlyöntimahdollisuuksia. Veikkausvihjeitä etsiessä kannattaa pitää mielessä, että satojen kohdevaihtoehtojen ansiosta sinun ei tarvitse välttämättä veikata yksinkertaisesti ottelun voittajaa.

New England Patriots lähtee otteluun hentoisena ennakkosuosikkina, muttei missään nimessä varmana voittajana. Yksi polttavimpia kysymyksiä Super Bowlin alla on tänäkin vuonna se, tuleeko useammankin NFL-ennätyksen haltijasta Tom Bradysta lajin ensimmäinen kuuden mestaruussormuksen mies.